2012.12.01.
Kaposvári röplabdás vereség Ausztriában


Nem kapott esélyt még a játszmanyerésre sem a magyar bajnok a férfi röplabda Közép-európai Liga kilencedik fordulójában. A Fino együttese a jó formában lévő osztrák Posojilnica otthonában lépett pályára, és az első két szettben gyűjtött annyi pontot, ami egy játékrész megnyeréséhez elegendő lett volna. A házigazda a folytatásban is kézben tartotta a mérkőzést, és végül 67 perc alatt magabiztosan nyert 3:0 arányban.


A kaposváriak a sorsolásnak köszönhetően egymás után játsszák nehéz idegenbeli mérkőzéseiket, és a Posojilnica otthonában sem ők voltak az esélyesek. Az elmúlt hetekben nagyszerűen teljesítő együttes a magyar bajnok ellen is bizonyított, és az első perctől az utolsóig irányította a játék menetét. A Fino az első és a második szett derekán is tetemes hátrányba került, és nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez. A harmadik játékrészben már javult a teljesítmény, de ez is csak arra volt elég, hogy 16 pontot gyűjtsön csapatunk. A lengyel ütőgép, Wlodarczyk hatástalanítása komoly problémát okozott a somogyiaknak, és a remek hazai nyitásokra sem volt rellenszer ezen az estén. A látottak alapján már egyáltalán nem meglepő, hogy a Posojilnica a múlt héten 0-2-ről fordítva 3-2-re nyert a második helyen tanyázó Hypo Tirol otthonában...

Demeter György: Sajnos egyáltalán nem boldogultunk a hazaiak nyitásaival, így lényegében játék sem alakult ki a pályán. A remek formában röplabdázó házigazda meggyőző fölénnyel győzött le minket. A mi teljesítményünk a mérkőzés közben javult, de ez sem volt elég ahoz, hogy szorosabb eredményt érjünk el. Wlodarczykot nem tudtuk tartani, nem tudtuk kiszorítani a támadásokból. Ezen a találkozón egy új taktikai variációt is kipróbáltunk, ami nem jött be.

A kaposváriak - nem éppen szurkolóbarát időpontban - kedden 20.45 órakor lépnek páőlyára legközelebb, méghozzá a Magyar Kupa első körében, a Székesfehérvár otthonában...

Férfi röplabda Közép-európai Liga, 9. forduló
Posojilnica Aich/Dob – Fino Kaposvár SE 3-0 (13, 12, 16)
Bleiburg, 500 néző. V.: Seifried, Globacnik.
Posojilnica: Satler 4, Grut 11, Hruska 5, Kosl 9, Wlodarczyk 18, Reiser 6. Csere: Kross (libero), Csoma 2, Petkov.
Kaposvár: Juhász P. 6, Magyar B., Geiger 8, Kovács Z. 2, Dávid Cs. 6, Gergye 7. Csere: Dömötör (libero), ifj. Laszczik. Vezetőedző: Demeter György.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:4, 16:5, 12:21, 24:13. II. játszma: 8:4, 16:8, 21:11, 24:12. III. játszma: 8:5, 16:10, 21:13, 24:16.