2015.11.01.
Szolnokon is folytatódott a Fino sorozata


A Tisza partján sem hibázott a Fino férfi röplabdacsapata: a bajnok és kupagyőztes kaposváriak hatodik mérkőzésüket is 3:0 arányban nyerték az új évadban. A házigazda szolnokiak csak a második játszmában tudták tartani a lépést a listavezetővel, a somogyiak 61 perces küzdelem végén kerekedtek felül.


A kaposváriak teljes kerettel vágtak neki a szolnoki útnak, és ahogy Demeter György vezetőedző ígérte, ezúttal a sérüléséből felépült Dávid Zoltán és Vajda Tamás is a kezdőcsapatban kapott helyet, Bagics Balázs és Nagy József pedig ezúttal a pálya széléről buzdíthatta a többieket. Már az első szettben kiderült, hogy nagy a különbség a két együttes között: a nyolcba vágyó hazaiak mindössze 13 pontig jutottak. A térfélcsere után aztán lankadt a somogyiak figyelme, ezt pedig ügyesen kihasználta a Szolnok, és a második technikai szünetben mindössze egy pont volt a különbség a két alakulat között. A végén aztán felülkerekedett a jobb erőkből álló vendéggárda, a harmadik játékrészben pedig már nem volt kérdés, ki nyer.
A Fino szombaton 14 órától, a Pécs elleni hazai találkozóval folytatja bajnoki szereplését.

Demeter György: Mindig a kötelező győzelmek megszerzése a legnehezebb. Örülök annak, hogy komolyan vettük a mérkőzést, és annak is, hogy játéklehetőséget tudtam adni azoknak a csapattagoknak, akik eddig kevesebb alkalommal jutottak szóhoz. A második játszma első részét kivéve végig megfelelően odafigyeltünk, jól összpontosítottunk.

Szolnoki KRKSI – Fino Kaposvár SE 0-3 (-13, -21, -16)
Szolnok, 100 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.
Szolnok: Gulyás, Fülöp 3, Tóth G. 4, Gönczi 14, Germuska 3, Varga Z. 5. Csere: Farkas R. (libero), Szabó A. 2. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Fino: Rása 8, Magyar, Bozóki 11, Vajda 1, Németh F. 10, Dávid Z. 13. Csere: Deák (libero), Keen 2, Bögöly 6. Vezetőedző: Demeter György.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 3:8, 12:16, 13:21. II. játszma: 8:6, 16:15, 18:21. III. játszma: 5:8, 9:16, 13:21.