2015.11.15.
Kazincbarcikán sem hibázott a Fino


Nem volt könnyű hete a Fino röplabdázóinak, de minden jó, ha jó a vége: a Kastela elleni szerda esti Challenge Kupa-diadal után a magyar bajnokság nagy rangadóját is sikerült behúzni. A kaposváriak vasárnap délután, nem mindennapi első két szett után végül 3:0 arányban nyertek a legnagyobb idei riválisnak tartott Vegyész RC Kazincbarcika otthonában.


A kaposváriak a hétközi horvátországi túra után vasárnap délelőtt ismét buszra ültek, és a hosszú utat követően újra a győzelem reményében léptek pályára, ezúttal a magyar bajnokság hétvégi rangadóján. A Fino jól kezdte a mérkőzést, és 16:21-nél úgy tűnt, nem fenyegeti veszély az első szett megnyerését. A lendületbe jött házigazdák azonban másképpen gondolták, és a somogyiak 25:25 után, csak nagy izgalmak közepette harcolták ki a sikert.
A térfélcsere után a Vegyész RC járt előrébb, de várható volt, hogy a kaposváriak újra elkapják a fonalat. Ezúttal is csak a végjáték döntött: hiába jutott el újra a 25. pontig a borsodi együttes, a Fino örülhetett a diadalnak. Az újabb elvesztett játszma megfogta a hazaiakat, így a bajnokcsapat vette kézbe az irányítást, és végig vezetve húzta be szettet. Játékosaink jól összpontosítottak, nem maradtak adósak a remek szervákkal és a pontos támadásokkal sem. A Vegyész együttesében hiába jutott 20 pontig Szabó Dávid, végül a Fino nyerte meg a nagy rangadót. Németh Ferenc 15, Bagics Balázs 14, az egyre jobb formát mutató Dávid Zoltán pedig 12 pontot szerzett.
A veretlen éllovas kaposváriak 85 perces küzdelem végén kerekedtek felül, és már készülhetnek a horvát Kastela elleni Challenge Kupa-visszavágóra. A horvát és a magyar bajnok nagy érdeklődéssel várt összecsapása csütörtökön 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

Demeter György: Az első játszma végén nagy előnyt adtunk le, a hazaiak kihasználták a figyelmetlenségeinket, és végül csak nagyon nehezen nyertünk. A második szettben szinte végig a Barcika vezetett, de taktikus nyitásainkkal a magunk javára tudtuk fordítani az eredményt. A harmadik játékrészben elsősorban Rása Alex remek nyitásai adták meg az alapot az újabb sikerhez. Ennyi utazás után nagyon örülök a győzelemnek. Nem voltunk frissek, de küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk ezen a találkozón is. Stabil volt az alapjátékunk, és kihasználtuk ellenfelünk hibáit, gyengéit.


Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár SE 0-3 (-25, -25, -21)
Kazincbarcika, 300 néző. V.: Éva T., Adler.
Vegyész: Toronyai 3, Árva 4, Banai 6, Szabó D. 20, Kovács Z. 8, Juhász P. 7. Csere: Dudás T. és Bene (libero), Surányi, Bokor E. 1. Vezetőedző: Toma Sándor.
Fino: Dávid Z. 12, Rása 8, Magyar B. 2, Bagics B. 14, Nagy J. 7, Németh F. 15. Csere: Deák (libero), Bozóki 1. Vezetőedző: Demeter György.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:6, 13:16, 16:21, 25:25. II. játszma: 8:6, 15:16, 19:21, 20:23, 24:24. III. játszma: 0:4, 3:8, 12:16, 16:21, 17:23,