2015.11.21.
Nem kegyelmezett a Fino a sereghajtónak


Nagyon megverte az első az utolsót a férfi röplabda bajnokság hétvégi fordulójának kaposvári mérkőzésén. Demeter mester két újoncot is avatott a Debrecen elleni találkozón.


Erőt demonstrált a bajnokcsapat a Debrecen elleni hazai bajnoki találkozón: a kaposváriak nem a megszokott összeállításukban is odatették magukat, és már a nyitásaikkal mattolták a háló túloldalán állókat. A sereghajtó szinte semmilyen ellenállást nem fejtett ki, és az NB I-ben szokatlan módon mindössze négy pontig jutott.
A 25-4-es diadal után a második játszmában is a Fino diktálta a tempót. A csapatkapitány Bagics Balázs és Bozóki Bence hatásosan szervált és támadott, és a keret fiatal, még tizenéves tagjai is odatették magukat. Az újonc Kulcsár Adrián feliratkozott a pontlistára, vajda Tamás pedig szintén remek dolgokat produkált a center poszton. A küzdelem végére Bozóki Bence tett pontot. A hajdúságiak hiba melegedtek játékba, nem tudták elkerülni az újabb súlyos, 25:12 arányú vereséget.

Öt ponttal nyitotta a harmadik játékrészt a Fino, az első technikai szünetben pedig 8:1 volt az állás. Demeter mester a folytatásban Lassú Ádám személyében még egy újoncot a pályára küldött, a csapat pedig megerőltetés nélkül haladt a cél felé. Bagics okos ejtése után 16:8 állt a táblán, a csapatkapitány foghatatlan szerváival pedig még tovább nőtt a különbség a küzdő felek között. Az utolsó pontot Bozóki könyvelhette el, a szettet 25:10 arányban, az 50 perces mérkőzést pedig 3-0-ra nyerte meg az éllovas.
A Fino legközelebb kedden lép pályára, rögtön két alkalommal, ugyanis lejátssza a Dunaferr elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő mindkét mérkőzését a városi sportcsarnokban.


Fino Kaposvár SE – Debreceni EAC 3-0 (4, 12, 10)
Kaposvár, 100 néző. V.: dr. Árpás, Halász.
Fino: Keen 4, Bagics B. 17, Vajda T. 8, Bögöly 8, Bozóki 18, Kulcsár A 4. Csere: Batári (libero), Lassú. Vezetőedző: Demeter György.
DEAC: Nagy A., Budai 3, Szikszai 1, Papp M. 1, Flanek 1, Remete 2. Csere: Szabó J (libero), Juhász. Vezetőedző: Fodor Antal.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 1:1, 8:1, 16:1, 21:3, 24:4. II. játszma: 1:1, 8:4, 16:9, 24:11. III. játszma: 5:0, 8:1, 16:8, 24:10.