2016.11.13.
Öt szettben verte a Fino a Pénzügyőrt


Öt szettes csata végén, nyolc perc híján kétórás küzdelemben nyerte meg a forduló rangadóját a Fino férfi röplabdacsapata. Az éllovas kaposváriak a második helyezett Pénzügyőr együttesét fogadták, és 1-2-ről fordították a maguk javára az eredményt. A Demeter-legénység ezzel megerősítette első helyét a tabellán. Dávid Zoltán klasszis teljesítményt nyújtott, és 30 ponttal járult hozzá a fontos diadalhoz.


A tabella első és második helyezettjének rangadója eleinte szoros küzdelmet hozott, az első technikai szünet után aztán nagy előnyt szerzett a vendéggárda. A Fino 9:16-ról kezdte meg a felzárkózást, és hiába jeleskedett Vajda Tamás a hálónál, és hiába tettek rá egy lapáttal a társak is, a tetemes hátrányt már nem sikerült ledolgozni. Dávid Zoltán nagy ütésével indult a második játszma, majd parádés labdamenet végén Bögöly szerzett pontot. A hazaiak kézbe vették az irányítást, és ezúttal végzetes rövidzárlat sem következett be. A fiúk bátran és pontosan röplabdáztak, és mindössze 19 pontot engedélyeztek jó erőkből álló ellenfelüknek.

A térfélcsere után eleinte a Pénzügyőrnek ment jobban, a régi ismerősök – Bagics Balázs, Bokor Gábor és Tóth András – igyekeztek türelmesen és eredményesen játszani, Szalai Szabolcs pedig a támadások befejezéséből vette ki alaposan a részét. A közönség több olyan labdamenetet is láthatott, amely a sportág minden szépségét felvonultatta. Szalai Szabolcs bomba-szervája után öt már ponttal járt előrébb a fővárosi alakulat, Bagics ütése után, a második technikai szünetben pedig 12:16 állt a táblán. A vendégek Szalai fontos pontjaival jutottak egyre közelebb az újabb szakaszsikerig. A házigazda nem találta az ellenszert, és Nagy Józsefnek ugyan volt egy jó nyitássorozata a végén, a 18:25-ös vereséget már nem lehetett elkerülni.

A negyedik szettre is maradtak izgalmak bőven. Eleinte a Pénzügyőrnél volt a kis előny, aztán Bozóki Bence nagyszerű szervái után beindult a hazai gépezet, és 16:14-ről indult a játszma harmadik harmada. Úgy tűnt, nem jelenthet gondot a befejezés, soros ellenfelünk azonban 24:23-ig mégis felzárkózott, egy elhibázott nyitás azonban megpecsételte a sorsát.
Az előzmények ismeretében teljesen egyértelmű volt a mindent eldöntő, rövidített, ötödik játékrész. A Fino egyszerűen nem adott esélyt riválisának, az utolsó két pontot Dávid Zoltán ütötte be. 15:7 és 3-2 ide. A címvédő kaposváriak megnyerték a hétvége rangadóját, de mindenképpen említésre méltó, hogy a Pénzügyőr pontot rabolt a somogyi megyeszékhelyről.

Fino Kaposvár SE – Pénzügyőr SE 3-2 (-22, 19, -18, 23, 7)
Kaposvár, 250 néző. V.: Ujházi, Mezei.
Fino: Bozóki 15, Nagy J. 6, Keen 1, Dávid Z. 30, Vajda 10, Bögöly 12. Csere: Deák (libero). Vezetőedző: Demeter György.
Pénzügyőr: Kiss D. 11, Bokor G. 13, Tóth A. 3, Bagics B. 12, Kovács S. 9, Szalai Sz. 24. Csere: Ronkainen (libero), Magyarosi (libero), Rozgonyi B. 2, Torma. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 7:8, 9:16, 18:21. II. játszma: 8:5, 16:14, 21:17. III. játszma: 5:8, 12:16, 14:21. IV. játszma: 7:8, 16:14, 21:17. V. játszma: 5:1, 10:4, 12:5.