2017.06.15.
Szlovák csapattal találkozik a Fino a Challenge Kupában


Sorsoltak az Európai Röplabda Szövetségben a férfi és női Bajnokok Ligája, a CEV Kupa, valamint a Challenge Kupa 2017/2018-as szezonjára. A magyar csapatok közül a rekordbajnok Fino együttese az elmúlt évhez hasonlóan a harmadik számú sorozatban, a Challenge Kupában indul, és a második fordulóban a szlovák Nitra lesz az ellenfele.


A kaposváriak ebben a sorozatban vállalták az indulást, és már a második fordulóban (november 21-23. és november 28-30.) játszaniuk kell, méghozzá a szlovák VKP Bystrina SPU Nitra csapatával. Amennyiben a Fino továbbjut, a török Maliye Piyango SK Ankara együttese lesz az ellenfele a 32 között.
Érdekesség, hogy a bajnoki ezüstérmes Pénzügyőr majd csak a legjobb 32 között lép pályára az orosz Szurgut ellen, először hazai pályán (december 5-7.), majd - csaknem 5000 kilométert utazva - idegenben (december 19-21.). Ha a fővárosiak továbblépnek, holland, luxemburgi vagy bolgár alakulat várhat rájuk a nyolcaddöntőben.
A hölgyeknél - akárcsak tavaly - a Linamar-BRSE a BL-ben kezdi meg szereplését, a Fatum-Nyíregyháza egy szintet feljebb lépve a CEV Kupában, míg a Vasas Óbuda a Challenge Kupában szerepel majd. A magyar bajnok és kupagyőztes békéscsabaiak a második körben egy olasz sztárcsapat, az Imoco Volley Conegliano ellen kezdenek, amely tavasszal a döntőt játszotta a BL-ben, igaz, azt a török Vakifbank Isztanbul ellen 3:0-ra elvesztette. Az is eldőlt már, hogy a párharc első mérkőzését október 17-én rendezik Békéscsabán, a visszavágót pedig 21-én Olaszországban.