2017.09.15.
Itthon is legyőzte a Fino az eszékieket


Lejátszotta első hazai felkészülési mérkőzését a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. A bajnoki címvédő a horvát bronzérmes Eszékkel játszott a városi sportcsarnokban, és 3:1 arányban győzött. Az eredménynél azonban sokkal fontosabb volt az új játékosok beépítése az együttesbe.


A két csapat a múlt héten a horvátok otthonában, most pedig a városi sportcsarnokban csapott össze egymással, egy dolog azonban nem változott: ezúttal is a Fino kerekedett felül.
„Hazai pályán, megilletődötten kezdtünk, és kiderült, hogy ellenfelünk nem véletlenül szerezte meg az idén a horvát bajnokság harmadik helyét. Amikor agresszív, tudatos nyitásokkal rukkoltunk elő, kiszorítottuk őket, és utána ki tudtuk védekezni a támadásaikat. Szép lassan összeszokunk: nagyon fontos, hogy a nyitásfogadási alakzatunk teljesen más, átalakult, mind a három játékos új ebben a pozícióban, tehát nekik egymáshoz is szokni kell. Nem játszottak még együtt, ez lesz az első évük együtt, és emiatt játszunk több előkészületi meccset, mint az előző években, hogy segítsük az összeszokást” - összegezte a látottakat Demeter György vezetőedző.
A fiúk szeptember 22-én és 23-án Muraszombaton szerepelnek nemzetközi felkészülési tornán, október 7-én és 8-án pedig a németországi Bühl városában lépnek pályára egy rangos viadalon A bajnokság első mérkőzését október elsején 17 órától, a Debrecen ellen vívja a bajnokcsapat.