2017.09.28.
Átalakult kerettel is címvédés a cél Kaposváron


Átalakult kerettel, de változatlan célokkal vág neki az új bajnoki évadnak a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. Az egyesület csütörtöki, szezonindító sajtótájékoztatóján elhangzott: Demeter György tanítványai a bajnokságban újra címvédésre készülnek, míg a Magyar Kupa-elsőséget mindenképpen szeretnék visszahódítani az idei negyedik hely után.


A nyári szünetben a korábbi Bajnokok Ligája-győztes ifjabb Nagy Péter, a válogatott liberója, Pápai Péter, a kecskeméti Horváth Kristóf, valamint a bolgár Galin Nikolov csatlakozott a somogyiak keretéhez, és Demeter György vezetőedző értékelése szerint jól sikerült a felkészülési időszak.
„Az előző évekhez képest több edzőmérkőzést sikerült játszanunk. Az első két találkozót hazai csapatokkal játszottuk, utána kizárólag horvát vagy szlovén együttesek ellen játszottunk, valamint egy francia csapattal is találkoztunk. Megfelelően fel tudtunk készülni, és felmértük azt, hogy mire vagyunk képesek, főleg a saját játékunkban. Van még hova fejlődnünk, de a megfelelő szinten tartunk jelen pillanatban” - mondta Demeter György vezetőedző.
A fiúk tehát jó erőben, kellő önbizalommal felvértezve várják a rajtot.
„Olyan játékosok alkotják a keretet, akik nem csak a tudásukkal, hanem mentálisan is képesek arra, hogy csapatként együttműködjenek a pályán és a pályán kívül egyaránt. Nem lehet más a cél, mint hogy kupákat, érmeket, aranyérmeket szerezzünk. A nemzetközi porondon, a Challenge Kupában is indulunk, de a mi teljesítményünket az alapján ítélik meg, a hazai bajnokságban és a Magyar Kupában hogyan szerepelünk” - fogalmazott Borbély Csaba ügyvezető.
A klub egyik szponzorának jóvoltából új szerelésben vághatnak neki a szezonnak a Fino Kaposvár röplabdázói. A Sport 36 Kft. már két éve támogatja az egyesület, a kapcsolat pedig mindkét fél számára kifizetődőnek bizonyult. A rekordbajnok az első tétmeccsét vasárnap 17 órától játssza a Debrecen ellen a kaposvári városi sportcsarnokban.

.