2017.10.29.
Az újoncot is három szettben verte a címvédő


Tovább őrzi veretlenségét a címvédő a férfi röplabda NB I-ben, a Fino együttese az előzetesen vártnál szorosabb játszmákban győzte le 3:0 arányban az újonc MÁV Előre gárdáját.


Mindkét oldalon akadtak nagy hiányzók a Fino-MÁV Előre Sc találkozón. A hazaiaknál továbbra sem tudta vállalni a játékot a derék fájdalmakkal küszködő Nagy Péter, valamint kisebb sérülése miatt Vajda Tamásra sem számíthatott Demeter György, míg a túloldalon Tóth András, a fehérváriak elsőszámú feladója betegség miatt nem lépett pályára.

Egyik legjobbja távollétben sem kezdett megilletődötten a címvédő otthonában az újonc Fehérvár. Németh Ödön együttese folyamatosan gyüjtögette a pontokat, s volt, hogy 6:3-ra ők álltak előrébb. A Fino aztán hamarosan felpörgette a játékot, és kisvártatva már náluk volt az előny. A MÁV azonban ettől sem roppant össze, újra átvették a vezetést, de megint csak ideiglenesen. Bögölyék újra nagyobb fordulatszámra kapocsoltak, s végül 25:21-re megynerték az első szettet.

A második játékrész már valamivel simább volt. Gyakorlatilag végig a hazaiak vezettek, igaz a Fehérvár ekkor is eljutott 18 pontig. A harmadik felvonásban aztán megint megszorongatta a Finot a MÁV Előre; sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat. A vandégeknél Németh Zsolt volt nagyon ponterős, remek játékával pedig tartotta a lépést a házigazdával az újonc. A játékrész végén, 24-22-nél Galin Nikolovnak volt lehetősége lezárni a találkozót egy ász-nyitással, de a Fino bolgár légiósa outra szervált, így folytatódhatott a csata. Ám nem sokáig. A fehérvári szervát követően a támadás végén Németh próbált meg pontot szerezni, de ütését túlméretezte kicsit, a labda pedig a játéktéren kívül pattant le. A Fino így 25:23-ra megynerte a harmadik szettet, ezzel együtt pedig a mérkőzést is.


Demeter György: Örülök, hogy megőriztük veretlenségünket, és annak is, hogy újabb szettveszteség nélküli meccset nyertünk meg. A jövőre nézve, amiben javulnunk kell, az a koncentráció. Ebben akadtak gondjaink ma is, a mérkőzések folyamán végig élesnek kell lennünk.
Németh Ödön: Pozitívan tudnám értékelni a fiúk teljesítményét: amit tudnak, annak a 80%-át szerintem teljesítették. Sajnálom, hogy nem volt elég cserelehetőségem, elsőszámú feladónk, Tóth András lebetegedett, már második hete nem számolhatok vele. A fiatalok jól teljesítettek, és így két játszmában is jó ellenfelei tudtunk lenni a sokkal esélyesebb Kaposvárnak.

Fino Kaposvár SE - Székesfehérvári MÁV Előre SC 3:0 (21, 18, 23)
Kaposvár, 300 néző. V.: Szarka, Halász E.
Fino: Bögöly 10, Kulcsár 8, Keen 4, Nikolov 12, Nagy J. 5, Kalmár 9. Csere: Pápai (liberó), Kiss M., Szabó Barna 3, Szabó Bence. Vezetőedző: Demeter György.
MÁV: Náhol, Balogh P. 5, Stefanovics 6, Németh Zs. 13, Neukum 9, Halász 1. Csere: Takács (liberó), Nagy B., Sziládi, Szőke. Vezetőedző: Németh Ödön.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:6, 15:16, 21:19. II. játszma: 8:6, 16:14, 21:16. III. játszma: 7:8, 15:16, 21:20.

GALÉRIA