2017.11.05.
Izgalmas első játszma Pécsen


Tovább folytatta remek győzelmi sorozatát a Fino férfi röplabdacsapata az NB I-ben. A címvédő kaposváriak a nyáron átalakult és megerősödött Pécs otthonában léptek pályára, és izgalmas első szettet követően húzták be újabb 3:0 arányú sikerüket.


A pécsi bajnoki találkozón a nyitójátszma sorsa csak a ráadásban dőlt el: a PTE-PEAC hiába szerzett 27 pontot, mégis a somogyiak örülhettek a végén. A második felvonás már sima volt, akárcsak a harmadik, bár ekkor jó darabig a házigazda pécsiek vezettek. A házigazda igen hatékonyan támadott a találkozón, a kubai Salazar 19, a strandröplabda-pályákról is jól ismert dr. Horváth pedig 18 pontig jutott. A kaposvári együttesben Horváth Kristóf 14, a bolgár Nikolov pedig 13 pontot gyűjtött. A folytatásban előbb csütörtökön a Miskolci EAFC ellen, Magyar Kupa-mérkőzésen szólítják majd pályára a Fino Kaposvár csapatát, vasárnap pedig a Bp. MAFC-BME együttesét fogadják bajnoki találkozón.

PTE PEAC – Fino Kaposvár 0:3 (-27, -20, -21)
Pécs, 100 néző. V.: Farkas L., Éri.
Pécs: Dolgos 1, Fodor 4, Turcsics 2, Salazar 19, dr. Horváth 18, Várhalmi 4. Csere: Kaszás (liberó), Pordán, Portik, Pólics 2. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.
Kaposvár: Horváth K. 14, Vajda 9, Keen 2, Nikolov 13, Nagy J. 9, Kalmár 8. Csere: Pápai (liberó), Szabó Barna. Vezetőedző: Demeter György.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 6:8, 13:16, 19:21. II. játszma: 6:8, 13:16, 17:21. III. játszma: 8:5, 16:13, 19:21.

Gyöngyösi Zoltán: Ma a vereség ellenére kitűnőre vizsgázott a csapatom, a küzdőszellemmel és a mutatott játékkal is elégedett lehetek. Centereinkre rájár a rúd, így két junior játszott ezen a poszton, és hozták, ami elvárható. Dolgos jól irányított, Kaszásnak bravúr védekezései voltak, Horváth Balázs és Salazar pedig ponterősen játszottak, így tudtunk ilyen pontarányt elérni a nálunk jóval fajsúlyosabb kaposvári csapat ellen. Egyetlen hiányérzetem, hogy az első szettet a több játszmalabda ellenére sem tudtuk megnyerni. Jövő héten dupla fordulónk lesz, egy nagyon fontos mérkőzéssel, amihez a mai teljesítményünk kellő önbizalmat adhat.
Demeter György: A fegyelmezetten játszó és igen jól támadó Pécs ellen meg kellett küzdenünk a győzelemért. A folytatásban javulnunk kell nyitásban és védekezésben.