2017.11.18.
Rangadó vár a Fino-fiúkra Kecskeméten


A szezon eddigi legnehezebb összecsapása vár a hétvégén a Fino Kaposvár bajnoki címvédő együttesére. Az eddig hibátlanul menetelő somogyiak a tavalyi bajnokcsapat két alapemberével, Dávid Zoltánnal és Deák Márkkal felálló Kecskemét otthonába látogatnak vasárnap délután.


Az elmúlt években igazi klasszikusnak számított a Kaposvár és a Kecskemét mérkőzése. Idei első összecsapásuk pikantériáját viszont az adja, hogy viszonylag nagy jövés-menés volt a két együttes között a nyáron: Dávid Zoltán és Deák Márk a hírös városba tette át a székhelyét, míg a korábbi kecskeméti Pápai Péter mellett Horváth Kristóf is a rekordbajnokot választotta.

„Mindenképpen egy nagyon jó mérkőzésre számítunk, és reménykedünk abban, hogy győzelmet fogunk aratni Kecskeméten. A barcikai mérkőzésüket láttuk többen is. Nagyon jó erőt képviselnek, sokat erősödtek a tavalyi évhez képest, úgy gondolom, hogy nagyon össze kell szedni magunkat, hogy meg tudjuk őket verni” – mondta a fiatal Horváth Kristóf, aki a nyár óta erősíti a rekordbajnokot.

A kecskemétiek erőssége azonban nem csak a játékoskeretben keresendő, hiszen a kispadról ismét a korábbi sikeredző, Sasa Nedeljkovic dirigál.

„Tudjuk, hogy Sasa visszament oda; nagyon jó edző, nagyon kemény edzéseket tart, felkészíti mentálisan is a játékosokat. Nagyon kiélezett csatára számítok, aki kifog egy jobb napot, akinek jobban pattan a labda szerintem, az fog nyerni” – tette hozzá Pápai Péter.

A Kecskemét hét közben 3:0-ra nyert a MAFC otthonában a Magyar Kupa negyeddöntőjében, a Fino ellen pedig szintén győzelemre készül.

„Mi teljesen úgy vagyunk vele, hogy nekünk ez a következő meccs, meg kell nyerni, hazai pályán, úgyhogy mi ennek megfelelő fogunk játszani. Nálunk is vannak sérültek, igazából nem abban az összeállításban lépünk majd pályára, amiben gyakoroltunk 3-4 hónapon keresztül, de én abszolút nem tartok attól, hogy hazai pályán meglepne minket a Kaposvár” – fogalmazott Dávid Zoltán.

A kecskemétiek egyébként az idei hazai mérkőzéseiket egyaránt 3:0-ra nyerték, igaz a Fino sem veszített még szettet idegenben. Hogy melyik sorozat folytatódik tovább, az kiderül vasárnap délután.