2017.11.19.
Nemzetközi kupacsata a Nyitra ellen


Szerdától már három fronton kell helyt állnia a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapatának. Az NB1 és a Magyar Kupa után a nemzetközi porondra is kilép a Demeter-legénység: szerdán a Challenge Kupa első fordulójában a szlovák Nyitra érkezik a Városi Sportcsarnokba, a hazaiak célja pedig nem lehet más, mint a győzelem. Az összecsapás szerdán 18 óra 30 perckor kezdődik.


Szinte egész Európát bejárta a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata az elmúlt években, a nemzetközi porondon pedig sikeres és kevésbé sikeres túrák egyaránt akadtak. Tavaly a Polonia London jelentette a végállomást a kaposváriaknak a Challenge Kupában, a somogyiak pedig idén is ebben a sorozatban szeretnének minél tovább menetelni. Ehhez szerdán meg is tehetik az első lépést, a szlovák Nyitra ellen.

„Én tavaly a szlovák bajnokságban játszottam, ott a Nyitrával többször is játszottunk egymás ellen. Igazából ők egy nagyon jó csapat, a szlovák kupában másodikok lettek, a szlovák kupát megnyerték, több válogatott játékosuk is van, külföldi játékosuk is van, szóval azt tudom mondani, hogy szerintem hasonló játékerőt képviselnek mint a Kecskemét” – fogalmazott a Fino válogatott liberója, Pápai Péter.

A szlovákok számára jól alakult a hétvége, hiszen magabiztos győzelmet arattak a Zvolen ellen, míg a kaposváriak 3:1-es vereséget szenvedtek a Kecskemét otthonában – írja a kapos.hu. Utóbbi mérkőzés pozitívuma volt, hogy a sérülését követően először kapott lehetőséget ifjabb Nagy Péter. A Fino Bajnokok Ligája-győztes játékosa szerint a továbbjutás szempontjából létfontosságú lenne kihasználni a hazai pálya előnyét.

„Annak mindenképpen örülök, hogy játszhattam Kecskeméten – mondta ifjabb Nagy Péter. - Felemás érzések kavarognak bennem, meg szerintem a srácokban is. Egy látványos mérkőzés volt, kikaptunk, így a mi szempontunkból nem alakult jól, de azért voltak pozitív dolgok. Azt is látjuk, hogy miben kell még fejlődnünk, védekezés, blokk, nyitásfogadás, de úgy gondolom, hogy nincs nagy vész, ha ezeket a hibákat kijavítjuk, akkor rendben lesz minden.
A szerdai mérkőzéssel kapcsolatban esélylatolgatásba azért nem akarok belemenni, mert még élőben nem láttam a szlovák együttest, nyílván nehéz lesz továbbjutni rajtuk, de úgy gondolom, hogy itthon, hazai pályán, főleg a terem méreteiben adódóan, azért előnyünk van. Még csak most kezdtem el játszani, nem annyira szoktunk össze, de remélem, hogy én is hozzá tudok majd tenni a jó teljesítményhez.”

A Fino - Nyitra Challenge Kupa-mérkőzés szerdán 18 óra 30 perckor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A belépés ezúttal is ingyenes!