2017.11.30.
Fino-búcsú a nemzetközi porondtól


A hazai pályán elszenvedett 3-2-es vereség után idegenben is kikapott a szlovák bajnoktól a Fino férfi röplabdacsapata. A kaposváriak az első és a harmadik játszmában partiban voltak ellenfelükkel, a második szett azonban igen egyértelmű volt. A Nitra kettős győzelemmel jutott tovább az első selejtezőkörből.


A magyar bajnok kaposváriak a múlt héten, hazai környezetben, nyerési esélyt szalasztottak el, és a 3-2-es vereség miatt igen nehéz visszavágóra számíthattak Nyitrán. A fiúk jól tudták, mi a tét és mi a teendő, ennek szellemében mentek fel a pályára, és az első játszmában szoros küzdelem végén maradtak alul. A térfélcsere után az első technikai szünetben 8:1, a másodikban pedig már 16:4 volt az állás, és a somogyiak nem tudtak mit kezdeni a lengyel légiós, Wawrzynczyk szerváival. A Fino végül mindössze 10 pontig jutott. A harmadik játékrész újra izgalmasan alakult, de a Demeter-legénység hiába küzdött jól és jutott el a 25. pontig, ismét csak a szlovákok kerekedtek felül.

FÉRFI RÖPLABDA CHALLENGE-KUPA, 1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
Bystrina Nitra - Fino Kaposvár SE 3:0 (22, 10, 25)
Nyitra. V: Janik (lengyel), Milic (osztrák)
NITRA: Porubsky 2, Wawrzynczyk 11, Hornik 8, Rehak 12, Menner 18, Kasper 6. Csere: Hupka (liberó), Macuha, Holly. Edző: Marek Kardos
KAPOSVÁR: Vajda 6, Keen 2, Nikolov 12, Nagy J. 4, Nagy P. 14, Bögöly. Csere: Pápai (liberó), Horváth K. 4. Edző: Demeter György
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:6, 16:14, 21:19. 2. játszma: 8:1, 16:4, 21:6. 3. játszma: 8.6, 16:14, 21:16.
Továbbjutott: a Nitra, kettős győzelemmel

Demeter György: - Az első és a harmadik játszmában mutatott játékkal elégedett voltam, sajnos a második szettben nagyon megnyitottak minket, és ezzel nem tudtunk mit kezdeni. A harmadik játszmában feljöttünk 24:24-re, akár be is húzhattuk volna szettet. A mi fiatal játékosainknak még szokniuk kell a nemzetközi meccsek ritmusát és hangulatát, mindenesetre az ellenfélnek sok sikert kívánok a folytatáshoz. Mi pedig a magyar bajnokságban és a kupában szeretnénk eredményesen teljesíteni a folytatásban.