2018.01.08.
Fino-siker a Dunaferr ellen


A várakozásoknak megfelelően megnyerte az újesztendő első mérkőzését a Fino férfi röplabdacsapata. A kaposváriak a Dunaferr együttesét fogadták, és 3-0-ra győztek.


Vajda Tamás ezúttal hiányzott a somogyi kezdőcsapatból, Kulcsár Adrián viszont ott volt ifjabb Nagy Péterrel és Bögöly Gáborral együtt. A vendég dunaújvárosiak korosztályos válogatott játékosaik programja miatt mindössze nyolcan voltak, vagyis nem igazán volt variálási lehetőségük, ami meg is látszott a nyitójátszmában: kerek 10 pontig jutottak csak. A kaposvári társulat karmestere, Keen Cameron ezúttal sem fukarkodott az ászokkal: az első szettben öttel kínálta meg az ellent.

A második felvonást rosszul kezdték a házigazdák; más kérdés, hogy az ifjabb Nagy Péter helyére érkező Kalmár Ákos a meccs végére a mezőny legeredményesebb játékosává nőtte ki magát, s a Bögöly Gábort felváltó Horváth Kristóf sem maradt adós a pontokkal. A túloldalon elsősorban Hatvany Zsolt és Bohnicsek Szilveszter szorgoskodott, s bár ez volt a legszorosabb, a szettgyőzelemre nem volt esélyük. A harmadik, utolsó játékrészben aztán ismét a házigazda Fino-Kaposvár diktálta a tempót, miközben Demeter György mester két újabb fiatal reménységet, Szabó Bencét és Kiss Mátét is a pályára küldte. Folyamatosan nőtt a különbség a két csapat között, a négy perc híján egy órás találkozót pedig Kulcsár Adrián méretes blokkja zárta le.


Fino Kaposvár SE - Dunaferr SE 3:0 (10, 21, 12)
Kaposvár, Kodály iskola, 50 néző. V.: Halász T., Mezei.
Fino: Kulcsár 9, Keen 6, Nikolov 9, Nagy J. 8, Nagy P. 4, Bögöly 2. Csere: Pápai (liberó), Horváth K. 5, Kalmár 12, Kiss M., Szabó Bence. Vezetőedző: Demeter György.
Dunaferr: Tajti 1, Bohnicsek 11, Móró 2, Csizmadia, Hatvany 8, Mihucz 2. Csere: Hartyányi (liberó), Balázs B. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:4, 16:7, 21:7. II. játszma: 7:8, 16:14, 21:17. III. játszma: 8:3, 16:5, 21:10.
Demeter György: A mai mérkőzésen kötelező volt a győzelem. Készülünk a szerdai, kazincbarcikai rangadóra.
Tomanóczy Tibor: Csonka csapattal léptünk pályára, a realitásnak megfelelő eredmény született.