2018.02.05.
Két sima és egy szoros szett a Pécs ellen


Nem borult a papírforma: a Fino férfi röplabdacsapata alig egy óra alatt zsebelte be újabb győzelmét az NB I-ben. A címvédő kaposváriak a PTE-PEAC ellen nyertek két sima és egy szoros játszma után 3-0-ra.


Nem akármilyen sérüléshullám sújtja a Fino Kaposvár társulatát. Nagy József, Vajda Tamás és Bögöly Gábor kihagyta a csapat soros mérkőzését, míg a hátát fájlaló ifjabb Nagy Péter a nyitójátszmában pályára lépett, a vállával bajlódó Kalmár Ákos pedig a második szettől játszott. Mindettől függetlenül az első és a második felvonásban nem volt gond, amikor is elsősorban a bolgár Galin Nikolov, majd Horváth Kristóf termelte a pontokat. A harmadik szettben viszont tartani lehetett attól, hogy ezt a vendég pécsiek húzzák be, akiknek két játszmalabdájuk is volt. Nem egy ászt és szépségdíjas blokkot láthatott a közönség, de több hiba is tarkította mindkét együttes játékát. A kaposváriak és a pécsiek is játszmára valónyi ponttal ajándékozták meg egymást. Végül nem borult a papírforma, a bajnok 3-0-ra nyert a Pécs ellen.


Fino Kaposvár SE - PTE-PEAC 3:0 (13, 14, 25)
Kaposvár, 200 néző. V.: Farkas L., Horváth M.
Kaposvár: Szabó Barna 2, Keen 3, Nikolov 14, Kulcsár 9, Nagy P. 2, Horváth K. 13. Csere: Pápai (liberó), Kalmár 6, Szabó Bence, Kiss M. Vezetőedző: Demeter György.
Pécs: Dolgos 2, Fodor 1, Turcsics 1, Salazar 17, Horváth B. 6, Soós 1. Csere: Kaszás (liberó), Pordán, Portik, Szabó G. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:5, 16:8, 21:12. II. játszma: 8:3, 16:7, 21:11. III. játszma: 6:8, 15:16, 20:21.
Demeter György: Az első két szett rendben volt, a harmadik játszmában viszont sok volt a nyitásrontás, és végül szerencse is kellett a győzelemhez.
Gyöngyösi Zoltán: Közel voltunk a játszmarabláshoz, ami a csapatépítés miatt örömteli lett volna számunkra.