2018.02.13.
Hazai kupaelődöntő a Vegyész ellen


Az esztendő eddigi legnehezebb mérkőzése vár szerdán a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapatára. A Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásán a Kazincbarcika érkezik a városi sportcsarnokba, a hazai porondon veretlenül menetelő Vegyész elleni összecsapás pedig nem ígérkezik könnyűnek a Demeter-legénység számára. A találkozó szerdán 18.30 órakor kezdődik.


A Szolnok elleni tavalyi elődöntőt követően eldőlt, hogy húsz év után először marad le a férfi röplabda Magyar Kupa fináléjáról a kaposvári férfi együttes. Idén Bögölyéknek a Kazincbarcikán át vezetne az út a döntőig, ami szintén nem ígérkezik egyszerű feladatnak.
„Mindenképpen szeretnénk kijavítani a tavaly januárban történteket. Nem kaptunk az idén könnyű ellenfelet az elődöntőben, a másik ágat egy kicsit könnyebbnek tartom. A Vegyész az idén egy picit kiemelkedik már a mezőnyből, de azt hiszem, hogy itthon bőven van esélyünk a győzelemre, vendégként meg majd meglátjuk, hogy alakul a visszavágó. Nehéz olyan posztot mondani, ami gyenge pontnak számít náluk, de megpróbáljuk megkeresni, hogy hol lehet fogást találni rajtuk” - fogalmazott csapatunk játékosa, Bögöly Gábor.
A Vegyész egy kőkemény bajnoki rangadóval hangolt a Fino elleni összecsapásra: vasárnap délután 3:2-es győzelmet arattak a Kecskemét otthonában. Daniel Oravec csapatát az idei szezonban Carlos Páez és Vlado Milev személyében két légiós is erősíti, emellett pedig igen erős a magyar mag. A két együttes legutóbb január elején találkozott egymással, akkor a Kazincbarcika 3:0-ás győzelmet aratott saját csarnokában.
„Egy nagyon nagy mérkőzésre számítok. Én abban bízom, hogy sokkal-sokkal jobban fogunk játszani ellenük, mint ott tettük. Megnéztük a hétvégi Kecskemét-Barcika mérkőzést, mi is valami hasonlót szeretnénk itt produkálni” - mondta a válogatott center, Nagy József.
A Fino Kaposvár - Vegyész RC Kazincbarcika Magyar Kupa elődöntő szerdán 18 óra 30 perckor kezdődik a városi sportcsarnokban.