2018.02.19.
Fino: hétfő esti rangadó a Kecskemét ellen


A hétközi Magyar Kupa-elődöntő után bajnoki rangadó vár a Fino férfi röplabdacsapatára. A címvédő kaposváriak az M4 Sport televíziós csatorna élő közvetítése miatt szokatlan időpontban, hétfőn este 8 órakor lépnek pályára a városi sportcsarnokban a Kecskemét ellen.


Mindkét együttes a biztos négy közé jutást jelentő alapszakasz második helyért küzd, és ha a Demeter-legénység begyűjti az értékes pontokat, hazai környezetben kezdheti majd az elődöntőt április elején, várhatóan éppen az alföldiek ellen. A két, egyaránt jó erőket felvonultató társaság legutóbbi összecsapását hazai pályán 3-1-re nyerte a Kecskemét.
„Úgy gondolom, egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk hétfőn este: mind a két csapatnak nagyon fontos a győzelem, mivel ez a derbi dönti el, hogy ki végez a tabella második, illetve harmadik helyén, és ez a rájátszásban nagyon fontos lesz a hazai pálya előnye miatt! Újat egyik csapat sem tud mutatni a másiknak, ismerjük egymást nagyon jól, mi mindent megteszünk a győzelemért” - fogalmazott a Fino válogatott liberója, Pápai Péter.
Sasa Nedeljkovic csapatában több egykori Fino-játékos szerepel, így a közönség Dávid Zoltánt, Deák Márkot és Kovács Zoltánt is láthatja majd a küzdőtéren.

„A hétfői meccs nagyon fontos lesz az alapszakasz kimenetelét illetően. Ketten is Kaposvárról érkeztünk a nyáron Kecskemétre, így picit érdekes lesz visszatérni korábbi csapatunkhoz, biztos sok ismerős kint lesz a derbin. A kecskeméti meccsen három pontot érően tudtunk győzni, ezt szeretnénk megismételni. Azóta persze változott egy kicsit a felállásunk, de úgy gondolom, hogy jó esélyekkel utazhatunk így is. Jó volna saját kezünkbe tudni sorsunk az alapszakasz maradék meccseire, ehhez pedig az kell, hogy maximum egy szettet engedélyezzünk a Finonak” - mondta a kecskemétiek honlapján a HÉP egykori kaposvári liberója, Deák Márk.

A somogyiak abban bíznak, hogy fegyelmezett játékkal legyőzhetik egyik legnagyobb riválisukat.
„Egyértelmű, hogy kevesebbet hibázhatunk, mint a Vegyész ellen, 18 nyitás-rontás egy csapat ellen sem fér bele - fogalmazott Demeter György, a Fino vezetőedzője. - Bízunk a hazai pálya előnyében és erejében, valamint közönségünk támogatásában, és szeretnénk megnyerni ezt a fontos rangadót.”
Jelenleg két pont a Kaposvár előnye a kecskemétiekkel szemben. Ha meglesz a hőn áhított siker, akkor a Fino lényegében elkönyvelheti az alapszakasz második helyét. Így legyen!