2018.02.23.
A bronzéremért csatázhat a Fino a Magyar Kupában


A VRC Kazincbarcika együttese jutott be a férfi röplabda Magyar Kupa döntőjébe, miután a Kaposváron aratott 3:0 arányú győzelem után saját otthonában is legyőzte a Fino legénységét. A borsodiak 3-1-re nyertek, Szabó Dávid és kalmár Ákos 18-18 pontig jutott.


Hazai környezetben jobban kezdett a VRCK, először Juhász Péter blokkjának, majd Mészáros Dömötör nyitásainak és támadásainak szólt a taps. A Fino 9-4-nél kezdte meg a felzárkózást, és 15-13-ig feljött. A folytatás is izgalmasan alakult, 22-22 után azonban már csak egy pontra futotta a vendégek erejéből (25-23, 1-0).

A második játszma Szabó Dávidról szólt: a borsodi csapatkapitány több ászt is szervált (8-2), amelyeknek is köszönhetően csapata folyamatosan növelte előnyét (19-9). Ebben a szettben már nem volt kérdés, ki nyer, az újabb részsiker pedig egyben azt is jelentette, hogy a Kazincbarcika bejutott a Magyar Kupa döntőjébe (25-14, 2-0)

A térfélcsere után a Fino 12-16-ra is vezetett már, és végül a szépítés is összejött. (20-25, 2-1). A negyedik szettben előbb a VRCK szerzett vezetést, majd a szett második felére a somogyiak fordítottak. Mészáros vezérletével aztán visszavette az előnyt a Kazincbarcika, és végül kettős győzelemmel, nagy csatában búcsúztatta a bajnoki címvédőt (26-24, 3-1).

A fináléra március 17-én, 18 órakor kerül sor az érdi arénában, a VRCK ellenfele a HÉP-Kecskeméti RC lesz. A Fino a döntő előtt a Pénzügyőr ellen lép pályára a bronzéremért.


VRC Kazincbarcika - Fino Kaposvár 3-1 (23, 14, -20, 24)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 700 néző. V.: Bátkai-Katona, Halász.
VRCK: Páez 3, Milev 11, Banai 7, Szabó D. 18, Mészáros 12, Juhász 9. Csere: Gebhardt Á., Dudás T. (liberók), Toronyai, Gebhardt N. 2 Árva. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Kaposvár: Keen 3, Nikolov 13, Nagy J. 5, Kalmár 18, Horváth K., Vajda 3. Csere: Pápai Kiss M. (liberók), Bögöly 12, Kulcsár. Vezetőedző: Demeter György.
Daniel Oravec: A legfontosabb ma az első két szett megnyerése volt, amit koncentráltan, jó hozzáállással sikerült hoznunk. Ezután lankadt a figyelmünk, próbáltam lehetőséget adni másoknak is, és bár egy játszmát veszítettünk, végül sikerült nagy csatában nyerni.
Demeter György: Csak gratulálni tudok a Kazincbarcikának a döntőhöz. Mi igyekeztük megnyerni a párharcot, az első szettben apróságokon múlott, hogy nem mi jöttünk ki jobban. Ennyi tellett ma tőlünk, de dolgozunk tovább.