2018.04.03.
Kedden indul a bajnoki elődöntő!


Kedden este indul útjára a labda a HÉP Kecskemét - Fino Kaposvár férfi röplabda bajnoki elődöntőben. A címvédő somogyiaknak feladták a leckét, ugyanis az alapszakasz hajrájában elvesztették a második helyet és vele a pályaelőnyt, így idegenbeli bravúr is kell a fináléba kerüléshez. A fiúk kedden este tehetik meg az első lépést a döntő felé vezető úton.


Az alapszakasz során mindkét együttes hozta a hazai rangadót a másik ellen, így az alapszakasz végeredményét elsősorban a Fino fájó sümegi pontvesztése befolyásolta. A fiúk már túltették magukat ezen, sikerrel vették a MAFC-BME elelni negyeddöntőt, és kedden este már el is kezdik az egyik fél harmadik sikeréig tartó elődöntőt.
-Mindent megteszünk a döntőbe jutásért - mondta honlapunknak a kaposváriak vezetőedzője, Demneter György. - Harcolni fogunk az első perctől kezdve, mert minden egyes labdamenetnek óriási jelentősége lesz. Nem sopánkodunk azon, hogy elvesztettük a pályaelőnyt, és jól tudjuk, hogy nyernünk kell legalább egyszer Kecskeméten is, Vasárnap többen is részt vettek a junior elődöntőn, és magabiztos játékkal nyertük a kaposvári tornát. Az ünnepek miatt nem tudtunk annyit edzeni, amennyit szerettük volna, de úgy gondolom, ez nem befolyásol minket. Véleményem szerint 50-50 százalék az esély a továbbjutásra, ellenfelünk azonban összességében tapasztaltabb játékosokból áll. Mindenki készül, bízunk a legjobbakban.
Az elődöntő első mérkőzése kedden 19 órakor kezdődik a hírös városban. Az első kaposvári mérkőzést szombaton 17 órától játsszák majd a városi sportcsarnokban. A másik ágon az alapszakasz-győztes és újdonsült Magyar kupa-első Kazincbarcika és a tavalyi második Pénzügyőr csatázik majd a döntőért.

A program

Április 3. kedd 19.00: HÉP Kecskemét - Fino Kaposvár
Április 7. szombat 17.00: Fino Kaposvár - HÉP Kecskemét
Április 10. kedd 19.00: HÉP Kecskemét - Fino Kaposvár
Április 12. csütörtök 18.00 - ha szükséges: Fino Kaposvár - HÉP Kecskemét
Április 16. hétfő 19.00 - ha szükséges: HÉP Kecskemét - Fino Kaposvár