2018.05.03.
Meglepetésre készülnek a kaposváriak


Huszonötödik bajnoki döntőjére készül a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. A pénteken kezdődő fináléban a nagy rivális, Kazincbarcika lesz a Demeter-legénység ellenfele, a borsodiak ellen pedig lenne miért visszavágniuk a somogyiaknak, hiszen idén még egyszer sem sikerült őket két vállra fektetniük.


A Kecskemét elleni, igen emlékezetes elődöntő óta szinte megállás nélkül készülnek a Fino Kaposvár játékosai a Kazincbarcika elleni fináléra. A keret azonban csak az utolsó napokra lett teljes, hiszen az U20-as válogatottal Európa-bajnoki selejtezőn szereplő különítményre nem számíthatott Demeter György vezetőedző.
- Akik itthon voltak, azok megfelelően felkészültek, de természetesen nem könnyű dolog háromhetes szünetet beiktatni a legfontosabb mérkozések elott, de itt mindenki várakozva tekint a döntő elé. Tegnap megérkeztek a fiataljaink is, Oroszországból, az Eb-selejtezőről, újra teljes létszámmal edzhettünk, és én azt hiszem, hogy mindenki megfelelő feszültséggel várja az elso találkozót és a folytatást is – fogalmazott Demeter György.
A nagy rivális ellen idén eddig nem ment a somogyiaknak. A bajnokságban és a Magyar Kupában négyszer is találkoztak, a Fino pedig összesen két szettet tudott hozni a Vegyész ellen. Demeter mester bízik benne, hogy a döntőben fordul a kocka.
- Nagyon bízom abban, hogy már az első mérkozésen, Kazincbarcikán tudunk egy nagy meglepetést okozni. Ehhez nekünk az a játék kell, ami egyik mérkozésről a másikra fejlődött a Kecskemét elleni elődöntoben – tette hozzá a vezetőedző.
Nagy Józsefék dolgát nehezítheti, hogy a Kazincbarcika egyáltalán nem szenvedett vereséget magyar csapattól az idei szezonban.
- A bajnokság elején, amikor egymás ellen játszottuk az első mérkozést, nagyon izgult a mi csapatunk, nem tudtuk igazából megmutatni, amit mi tudunk. Remélem, hogy összeálltunk így a szezon végére, és hozni fogunk legalább egy-két mérkőzést a döntőben. A pozitív gondolkodás fontos, nagy küzdelemre számítok, megnézünk 1-2 videót róluk, és reméljük, hogy jó mérkozéseink lesznek – mondta Nagy József.
A három nyert meccsig tartó párharc pénteken 18 órakor kezdődik Kazincbarcikán, a mérkozés alakulását pedig nyomon követhetik majd a kapos.hu internetes oldalon.