2018.07.31.
Megújul a férfi röplabda-bajnokság - ellenfeleket kapott a Fino


Megújul a magyar élvonalbeli férfi röplabdabajnokság, a pontvadászat október elején rajtol, két hatos csoportban.


Az MRSZ elnöksége jóváhagyta a 2018/2019-es versenykiírást, így immár hivatalos, hogy alakulnak majd a bajnokság eseményei a férfi élvonalban. Október első hétvégéjén indul a bajnokság, amely három részből áll majd: az alapszakasz I-ből, az alapszakasz II-ből és a rájátszásból. Az alapszakasz I-et két csoportra osztották a csapatok előző évadban elért helyezéseik alapján – csakúgy, mint tavaly ilyenkor a hölgyek mezőnyét.

A Fino Kaposvár rekordbajnok alakulata a B-csoportba kapott besorolást, a Kecskeméti RC, a Dunaferr, a Szolnok, a Sümeg és a Debrecen társaságában. Az A-csoportban a címvédő Kazincbarcika, a Pénzügyőr, a MAFC, a MÁV Előre SC Székesfehérvár, a PTE-PEAC Pécs és az újonc SZESE Győr került egy csoportba.

A csapatok oda-visszavágót játszanak egymással, és az elért eredmények alapján vagy az Extra Ligában, vagy az NB I Ligában folytatják szereplésüket: előbbibe a csoportok első három helyezettjei, utóbbiba a többiek csatlakoznak. Az alapszakasz II-ben ismét oda-visszavágós rendszerben találkoznak a felek, ezt követően indul csak a rájátszás.

Az Extra Liga első két helyezettje automatikusan bejut a bajnokság elődöntőjébe, míg a 3. a 6., a 4. az 5. helyezettel játszik a négy közé kerülésért (két nyert meccsig). Az NB I Liga első két helyezettje az Extra Liga utolsó két helyezettjével játszik, míg az NB I Liga utolsó pozíciójában végzett kiesik az élvonalból, míg a 11. helyezett osztályozót játszik. A bajnokság legkésőbb május elején véget ér.

A pontozási rendszer (3 pont a 3-0-s és 3-1-es győzelemért, 2 pont a 3-2-es győzelemért, 1 pont a 3-2-es vereségért) nem változott, és az eredmények eldöntésénél továbbra is a megszerzett pontok száma fog rangsorolni. Pontazonosságnál elsőként a nyert mérkőzések száma dönt.