2018.08.14.
Munkába állt a Fino legénysége


Hétfőn megkezdte a felkészülést a 2018/2019-es bajnoki évadra a 18-szoros bajnok és 18-szoros Magyar Kupa-győztes Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. Az első tréningen foghíjas társaságnak vezényel edzéseket Demeter György mester, ugyanis Nagy József, Keen Cameron, Pápai Péter és Bozóki Bence az Európa-bajnoki csoportselejtező előtt álló válogatott tagjai, és csak augusztus 25-e után csatlakoznak klubjukhoz.


„Az első hét a ráhangolódás jegyében telik - mondta Demeter György vezetőedző. - Napi két edzéssel készülünk; délelőttönként az erőnlétre, a fizikai állóképességre, délutánonként pedig a labdás gyakorlatokra, azaz a technika csiszolására helyezzük a fő hangsúlyt. Ennek megfelelően a napot vagy az atlétikai pályán, vagy pedig a konditeremben kezdjük, délutánonként pedig bevonulunk a csarnokba.”

Ami biztos: szeptember 15-én és 16-án Szlovéniában, Novo Mestóban négycsapatos nemzetközi felkészülési tornára hivatalos a Fino Kaposvár, ahol a házigazdák mellett még a horvát bajnok Mladost Zagreb és a macedón aranyérmes lesz az ellenfél. A bajnoki rajt október első hétvégéjén lesz, és elsőként a debreceni egylet lép majd fel a somogyi megyeszékhelyen.

A nyári szünetben mindössze egy változás történt a Fino keretében: a bolgár légiós Nikolovtól elköszöntek, Bozóki Bence pedig egy évnyi francia légióskodás után hazatért.

A keret: Keen Cameron, Szabó Bence - feladók; Bögöly Gábor, Kalmár Ákos, Kiss Máté, Horváth Kristóf, ifjabb Nagy Péter, Bozóki Bence - ütők; Nagy József, Vajda Tamás, Szabó Barna Frigyes, Kulcsár Adrián - centerek; Pápai Péter - liberó.

Vezetőedző: Demeter György. Játékosedző: Nagy József. Erőnléti edző: Nagy Márk. Statisztikus: Hegedűs Balázs és Zarka Péter. Gyúró: Ollé Krisztián. Technikai vezető: Zarka Szilvia.