2018.09.04.
Ellenfelet kaptunk a Magyra Kupában!


Tegnap a magyar röplabda Szövetségben megtartották a Magyar Kupa aktuális sorsolását. A férfiaknál 17, a nőknél 21 csapat nevezett be a sorozatba, amelyek közül az NB I-es klubok számára kötelező az indulás. A kiemelések a legutóbbi Magyar Kupa végeredménye alapján készültek el, így a legjobb négy közé jutó csapatok legkorábban az elődöntőben találkozhatnak egymással, és a negyeddöntőben búcsúzó csapatok is kiemeltek voltak. A létszámból adódik, hogy a nőknél öt, a férfiaknál pedig egy párban selejtezőt is játszani kell a 16-os főtáblára kerülésért. Ezeket október 7-ig, a nyolcaddöntőt november 4-ig, a negyeddöntőt december 22-ig, az elődöntőt január 31-ig kell lejátszani. A Magyar Kupa éremcsatáit a tervek szerint február 16-17-én rendezik majd.


Azokban a párharcokban, ahol nem egy osztályban szerepelnek a csapatok, egy találkozón dől el a továbbjutás sorsa, az alacsonyabb osztályú csapat pályaválasztásával. A nyolcaddöntő első és második, a harmadik és a negyedik, az ötödik és a hatodik, illetve a hetedik és a nyolcadik párharcának győztesei játszanak egymással a négy közé kerülésért.
A Fino Kaposvár csapata a TFSE csapatával egy mérkőzésen fogja eldönteni a továbbjutást, majd a győztes a MÁV Előre - Sümeg párharc győztesével meccsel a legjobb négy közé jutásért. A tavalyi forma és az idei erősítések alapján talán ez az ág tűnik egyértelműnek, bár minden ágnak meg van a maga favoritja.

Férfiak:
MÁV Előre - Sümeg
TFSE - Fino Kaposvár
Miskolci EAFC - Szolnok
Szeged - Kecskemét
Debreceni EAC - Dunaferr
Pécsi TE-PEAC - Pénzügyőr
Pénzügyőr-Debrecen - MAFC
GLP Nyíregyháza/SZESE-Győr - Vegyész RC Kazincbarcika

Forrás: hunvolley.hu