1991 óta immár a 24. bajnoki döntõjére készül a kaposvári férfi röplabdacsapat. Az 1992 óta íródó aranyos sorozatban a fiúk mindössze egyszer, még 1995-ben maradtak le a dobogóról, két alkalommal pedig – 1996-ban és 2002-ben – bronzérem jutott nekik. A Finojelenlegi játékosai közül hatan is az elsõ bajnoki címükre készülnek. A tavaly nyáron Dunaújvárosból érkezett Kalmár Ákos, a Kazincbarcikáról igazolt Csányi Tamás, valamint a RÖAK-tól felkerült, egyaránt 16 éves Szabó Bence, Szabó Barna, Kiss Máté, továbbá Kulcsár Adrián nyakába elõször kerülhet arany. A finálé elõtt a rekordbajnok játékosai és a stáb tagjai nyilatkoztak a várható esélyekrõl.

Dávid Zoltán csapatkapitány: – Kutya kötelességünk, hogy hozzuk a bajnoki címet. Másra nem is gondolok.
Bozóki Bence: – Küzdelmes meccsek lesznek, az biztos. A Pénzügyõr már történelmet írt azzal, hogy bekerült a Magyar Kupa döntõjébe és a bajnoki fináléba, vagyis felszabadultan játszhatnak. Tõlünk viszont elvárás az elsõ hely, s azt meg is csináljuk.
Bögöly Gábor: – Jó lenne három meccsen lerendezni.
Kalmár Ákos: – Bajnokok leszünk! Elképzelhetõ, hogy nehezen indul az aranysorozat, de nagyon bízom abban, hogy õk elõbb elfáradnak, s a végét mi bírjuk majd jobban.
Keen Cameron: – Nem lesz egyszerû, de megcsináljuk.
Nagy József: – Felkészült, ugyanakkor kiszámíthatatlan csapat a Pénzügyõr. Nincs rajtuk teher, így felszabadultan játszhatnak. Mindettõl függetlenül jövõ vasárnap már ünnepelni szeretnénk.
Vajda Tamás: – Nem biztos, hogy három meccses lesz a bajnoki döntõ, de azon leszünk, hogy így legyen.
Csányi Tamás: – Tavalyról egy ezüstöm, tavalyelõttrõl pedig egy bronzom van még kazincbarcikai színekben. Jó lenne most aranyra váltani immár a Fino tagjaként.
Deák Márk: – Azt nem állítom, hogy sima mérkõzések lesznek – lásd az alapszakasz két meccsét –, de ha odafigyelünk, akkor három találkozónak elégnek kell lennie.Szabó Bence: – Remélem, olyan lesz, mint a bajnoki elõdöntõben a Szolnok ellen. Ha most is meg lesz a kellõ tûz és lelkesedés, akkor feledtetni tudjuk a Magyar Kupát.
Szabó Barna: – Nem kérdés, hogy nyerünk. Szoros meccsekre számítok, de bízom a csapatban.
Kiss Máté: – A Magyar Kupát kijavítani, az elsõ bajnoki aranyamat megszerezni.
Kulcsár Adrián: – Mindannyian felkészültünk a fináléra, úgyhogy nyerünk.

Demeter György vezetõedzõ: – Nem lesz egyszerû, mert igazából nem lehet belõlük felkészülni. Amúgy a feladat adott: a Pénzügyõr válogatott játékosait minél jobban semlegesíteni, a saját játékunkat játszani, na és persze a 18. bajnoki címet is behúzni.
Ollé Krisztián gyúró: – Ha nem is lesz sima, de jó lenne három meccsen letudni.
Nagy Márk erõnléti edzõ: – Nagyon jó erõben vannak a fiúk. Mindent zokszó nélkül megcsinálnak, vagyis az erõnléttel aligha lesz gond.

Kaposváriak a dobogón
Aranyérem (17): 1992–1994, 1997, 1999–2001, 2005, 2007–2013, 2015, 2016.
Ezüstérem (6): 1991, 1998, 2003–2004, 2006, 2014.
Bronzérem (2): 1996, 2002.
(a Somogyi Hírlap nyomán)

Hozzászólások