A Magyar Kupa harmadik helyéért lép pályára szombaton 17 órakor Érden a Fino férfi röplabdacsapata. A címvédõ kaposváriak a Kecskeméttel csatáznak majd, vagyis megismétlõdik a tavalyi páõrosítás, de ezúttal a bronzérem lesz a tét. A Demeter-legénység tagjai túltették magukat a Szolnok elleni, elbukott elõdöntõn, és már elõretekintenek.

A kaposvári együttes 1992-ben nyert elõször Magyar Kupát. A sikeres folytatás sem maradt el: 1994-ben, majd 1997-ben újból összejött a diadal, 1999-ben pedig már az ötödik Magyar Kupa-elsõséget ünnepelhettük. Az egyik legizgalmasabb finálét 2006-ban vívta a társaság: a nagy rivális Kazincbarcika otthonában 132 perces ütközet végén kerekedett felül a csapat 3:2 arányban. A fiúk 2007-ben Ajkán, szintén a borsodiakat, 2008-ban pedig Dunaújvárosban a Dunaferrt gyõzték le magabiztosan. 2009-ben valamivel nagyobb volt a küzdelem, akkor a Kométa néven szereplõ együttes a Kecskemétet verte meg 3:1 arányban, Szolnokon.
Hét éve már a 13. kaposvári röplabdás kupagyõzelemnek örülhettünk: Kántorék nem mindennapi csatában nyertek 3:2 arányban a házigazda kecskemétiek ellen. A Fino együttese 2011-ben, a Debrecenben megrendezett négyes döntõben alaposan megizzadt: az elõdöntõt és a döntõt is négy szettben nyerte meg. A fináléban a Dunaferrt sikerült megverni nagy csatában. 2012 februárjában újabb emlékezetes mérkõzést izgulhattunk végig: Demeter György legénysége 0-2-rõl fordítva verte meg 3:2 arányban az örök rivális kecskemétieket. A kaposvári együttes 2013-ban is favorit volt, és újra öt szettben múlta felül a hírös város legjobbjait. 2014 februárjában, Békéscsabán megszakadt a nyolc éven át tartó nagy sorozat: ezúttal a szerb edzõvel megerõsített alföldiek kerekedtek felül az ötödik szettben. A Fino két évvel ezelõtt, a fõvárosban vágott vissza: ellentmondást nem tûrõ játékkal gyõzte le 3-0-ra a Kecskemétet, és egy évvel ezelõtt, Érden is ez volt a forgatókönyv.
A 18-szoros kupagyõztes kaposváriak bánatát az is fokozhatja, hogy húsz év után elõször maradtak le a döntõrõl.
„Valóban nem vagyunk boldogok – nyilatkozta a mérkõzés kapcsán Demeter György, a somogyi csapat vezetõedzõje – Természetesen mindent meg fogunk tenni a gyõzelemért, hiszen ebben a sorozatban sem akarunk érem nélkül maradni. Jó hír, hogy ismét számíthatok majd Keen Cameron játékára, akinek rendbejött a bokasérülése.”
A szombaton 17 órakor kezdõdõ mérõzést élõben közvetíti az m4sport.hu internetes portál. A Pénzügyõr – Szolnok finálé 19 óra 15 perckor kezdõdik.

Hozzászólások