Nem tudott élni a hazai pálya elõnyével az Openhouse Szolnok együttese a férfi röplabda NB I. elõdöntõjének második mérkõzésén. A Tisza-partiak a Fino Kaposvár legénységét fogadták, és a címvédõ jó játékkal gyõzött 3-0-ra. A házigazda a harmadik játszmában teljesített a legjobban, de ekkor is csak 21 pontot gyûjtött. A somogyiak 2-0-ra vezetnek az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

A Kaposvár-Szolnok párharc elsõ felvonását magabiztosan nyerte a Fino saját otthonában, és a címvédõ a második mérkõzésen is hamar tudatosította, hogy nyerni szeretne. Az elsõ játszmát végig vezetve, 25:14 arányban hozta a Demeter-legénység, és a térfélcsere után is a vendégek tartották kézben az irányítást. A fiatal Kalmár Ákos szinte minden labdát pontra váltott, és a többiek is jól összpontosítottak. A szolnokiak ezután eszméltek, és 9:9-nél be is fogták ellenfelüket. Többre azonban nem futotta az erejükbõl: a somogyiak ismét sebességi fokozatot váltottak, és nem csak jól nyitottak, hanem a védekezésükkel is elégedett lehetett a szakvezetés. 14:23-ról ugyan valamivel még feljebb kapaszkodott a Szolnok, az utolsó támadást azonban Bozóki Bence váltotta pontra.
A térfélcsere után a Fino 2:0-ra, majd 5:2-re vezetett, és az elsõ technikai szünetben is három egységgel járt ellenfele elõtt. Gulyás Ferenc tanítványai igyekeztek megragadni az utolsó esélyt, így ez a szett szorosabban, izgalmasabban alakult, mint az elsõ kettõ. 17:17 után ismét a Fino került lépéselõnybe, 18:21-nél pedig már kénytelen volt idõt kérni a Szolnok. A helyzet már nem változott: a jó formát mutató címvédõ Nagy József pontos támadásával jutott meccslabdához, egy hosszú nyitás pedig megpecsételte a kupagyõztes sorsát. A kaposváriak 67 perces találkozón gyõztek, és már csak egy lépés választja el õket attól, hogy bejussanak a fináléba.
A párharc harmadik mérkõzését csütörtökön 18 órától játsszák a kaposvári városi sportcsarnokban.

Férfi röplabda NB I., elõdöntõ, 2. mérkõzés
Openhouse Szolnoki RKSI – Fino Kaposvár SE 0:3 (-14, -18, -21)
Szolnok, 250 nézõ. V.: Szabó P., Adler.
Szolnok: Rása 9, Török R. 2, Hummes Specht 8, Varga Z. 3, Gönczi 8, Krupánszki 7. Csere: Bene (libero), Fülöp 1, Tóth G. 4. Vezetõedzõ: Gulyás Ferenc.
Kaposvár: Bozóki 13, Nagy J. 4, Keen 4, Dávid Z. 10, Vajda 11, Kalmár 15. Csere: Deák (libero). Vezetõedzõ: Demeter György.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 2:8, 8:11, 10:16, 12:20, 14:24. II. játszma: 2:6, 7:8, 12:16, 14:21, 17:23. III. játszma: 0:2, 2:5, 5:8, 14:16, 20:23.
Demeter György: – Ott folytattuk, ahol Kaposváron abbahagytuk: az agresszív, jó nyitás és a szép védekezés meghozta az eredményt. Az elsõ játszma meggyõzõ volt, a második és a harmadik már küzdelmesebb. Jó játékkal tudtuk hozni az idegenbeli találkozót. Az a célunk, hogy csütörtökön, hazai pályán lezárjuk a párharcot. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerû, de hozni kell azt a mérkõzést.
Gulyás Ferenc: – Sajnos, gyengék voltunk. A nyitásfogadással nem volt gond, de siettünk, kapkodtunk, és sok hibával játszottunk. Ez nem fér bele a Kaposvár ellen, és ennyi rontással egyáltalán nem lehet meccset nyerni. Azt kértem a srácoktól, hogy élvezzék a játékot, ebbõl lényegében semmi sem valósult meg. Sajnos csak a harmadik szettben láttam viszont a kérteket, aztán újra jöttek a hibák. A Fino stabilan, koncentráltan játszott. Vesztenivalónk nincs, de rendet kell tenni a fejekben, hogy nyugodtabban türelmesebben röplabdázzunk. Jó lenne még egyszer vendégül látni a kaposváriakat.

Hozzászólások