Mint már hírt adtunk róla, három vereséggel, pont nélkül zárta a magyar férfi röplabda válogatott az Európa-bajnoki selejtezõ sorozat elsõ tornáját. A Szegeden megrendezett háromnapos viadalon a Fino Kaposvár korábbi és jelenlegi játékosai közül többen szerepet kaptak. Honlapunk Gergye Rolandot és Kovács Zoltánt kérdezte.

– Én úgy gondolom, hogy többet is ki lehetett volna hozni ebbõl a csapatból – kezdte Gergye Roland. – Szerintem az a fõ probléma, hogy nekünk két hét felkészülési idõnk volt, míg a többi csapat már június végétõl, július elejétõl elkezdte a felkészülést, és ez meg is látszott rajtuk. Jóval összeszokottabbak voltak, mint mi, de én ezt tényleg csak az edzésszám különbségének tudom be. Ez a válogatott csapat nem volt együtt, csak két hetet, ami a nemzetközi szinten kevés.

– Valóban nagyon nehéz helyzetben voltunk: megpróbáltunk mindent, amit csak lehetett. A rendelkezésünkre álló idõ azonban nagyon rövid volt. Ha több idõt kapunk, az eredmények is jöttek volna – tette hozzá a center Kovács Zoltán.

A négy együttes a hét végén, Rigában újabb kört játszik egymással: a csoportgyõztes jut ki a kontinens-vetélkedõre, a második helyezett pedig pót-selejtezõt játszhat.

– Mindent megpróbálunk, és lehet, hogy ez jól sül majd el a hétvégén – folytatta Kovács. – A letteket azért meg kellene verni, illene legyõzni õket, mert mert õk verhetõ csapat. A spanyolokat is meg tudtuk volna verni Szegeden, csak kicsit a végére szétestünk.

A fiúk nap mint nap tapasztalhatták, mennyire nehéz helyzetben van a magyar röplabda.

– Valóban éreztük ezt: Izsákon készültünk erre az Eb selejtezõre, és nem tudtak nekünk biztosítani gyúrót, orvost, szakmai stábot – árulta el Gergye. – Egyébként a csapat tagjaival nagyon össze vagyunk nõve, mert a nagy részével elég régóta együtt szerepelünk a válogatottban. A morál jó.

Kelemen István szövetségi kapitány úgy fogalmazott: ugyan jó néhány játékos lemondta a válogatottságot, de akik ott voltak, azokra lehet építeni a jövõben is.

Hozzászólások