Szerda délután elkezdi a 2017-es tétmérkõzések sorozatát a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. Demeter György tanítványaira elsõként a MAFC együttese vár az NB 1-ben, pénteken pedig a Dunaferr elleni Magyar Kupa negyeddöntõs párharc visszavágója következik a sorban.

-Egy nagyon hosszú sorozatot kezdünk meg januárban, február elejéig nyolc mérkõzést kell lejátszani. Természetesen ebben benne van az is, hogy a Dunaújváros ellen továbbjutunk a Magyar Kupában, és akkor elõdöntõt játszunk. Nagyon-nagyon bízom benne, hogy ott folytatjuk, ahol novemberben abbahagytuk, nem úgy mint az utolsó két mérkõzésen, ahol egy kicsit fáradtabban játszottunk, az utolsó szettek nem voltak megfelelõek – fogalmazott a Fino vezetõedzõje, Demeter György.
A kaposváriakra elsõként a MAFC együttese vár az új esztendõben. A fõvárosiaktól több alapember is távozott december végén, míg érkezési oldalon egyelõre csak a sokszoros bajnok és kupagyõztes feladó, a 47 esztendõs Schildkraut Krisztián szerepel.
-Még az új év elõtt meggyengült a MAFC: eligazolt három játékos, akik kulcsemberek voltak. Nem hiszem, hogy összeálltak csapatszinten, szerintem egy könnyebb mérkõzést játszunk, mint az õsszel, ott ellenük – mondta csapatunk válogatott centere, Nagy József.
Negyvennyolc órával késõbb pedig jön az újabb ütközet. Pénteken a Dunaferr érkezik a Városi Sportcsarnokba, a Magyar Kupa negyeddöntõjének visszavágóján. Az odavágón elszenvedett vereség után Nagy Józsefék nem számítanak könnyû meccsre.
-Az lesz az izgalmasabb mérkõzés a héten: ott elszenvedtünk egy 3:2-es vereséget, így nekünk legalább három szettet kell nyerni, 3:0-ra vagy 3:1-re, és akkor megyünk tovább a kupában. Nem lesz könnyû – tette hozzá a center.
A MAFC elleni összecsapás szerdán 18 órakor kezdõdik, míg a dunaújvárosiakkal pénteken este hattól meccselnek a fiúk. Mindkét meccsre ingyenes a belépés.

Hozzászólások