Újabb kötelezõ gyõzelmet aratott hazai pályán a Fino férfi röplabdacsapata. A rekordbajnok kaposváriak a sümegieket fogadták a városi sportcsarnokban, és 62 perc alatt vívták ki 3:0 arányú sikerüket.

A somogyiak a szlovák bajnok Nyitra elleni Challenge Kupa-párharc visszavágója elõtt látták vendégül a mezõny második feléhez tartozó Veszprém megyeieket, és az elsõ szettben csak nehezen lendültek játékba. Tamás Zoltán fiai már 8:5-re is vezettek az elején, a hajrában pedig egészen 23:22-ig tartották magukat. A végén aztán felülkerekedett a rutin: ifjabb Nagy Péter két szépségdíjas megmozdulása eldöntötte a játszma sorsát.
A térfélcsere után már jobban pörögtek a hazaiak, ellenfelük pedig ezúttal nem tudta õket megközelíteni. Nagy József ász-nyitásával, 24:18-nál jutott szettlabdához a Fino, Tigyi szépítõ pontja után pedig a fiatal, saját nevelésû Kulcsár Adrián ütötte be a labdát a vendégek térfelére. A harmadik játékrészben sem kellett izgulnia a kaposvári szurkolótábornak: Demeter György legénysége pontról pontra jutott egyre közelebb a végkifejlethez, és a végén elõbb Nagy Péter villant, majd Nagy József szúrta át a labdát a másik oldalra, amivel véget is ért a 62 perces találkozó. A Sümeg összességében tisztesen helytállt a bajnok otthonában, de nem tudta megakadályozni a várt, 3:0 arányú Fino-sikert.

Fino Kaposvár SE – Sümegi RE 3:0 (22, 19, 19)
Kaposvár, 200 nézõ. V.: Farkas L., Éri G.
Fino: Horváth K. 3, Vajda 4, Keen 3, Nikolov 10, Nagy J. 9, Nagy P. 15. Csere: Pápai (liberó), Bögöly 10, Kalmár 3, Kulcsár 3, Szabó Bence. Vezetõedzõ: Demeter György.
Sümeg: Németh Z. 5, Sow 3, Erki 10, Kaposi 11, Tigyi 4, Balla. Csere: Illés (liberó), Nagy P. Vezetõedzõ: Tamás Zoltán.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 5:8, 16:15, 21:16. II. játszma: 8:4, 16:11, 21:17. III. játszma: 7:8, 16:14, 21:16.

Demeter György: Ma délután a Nyitra elleni, szerdai Challenge Kupa-visszavágóra is készültünk az erõteljes nyitásokkal. Még van min javítani.
Tamás Zoltán: Az elsõ szett után kiismerte a játékunkat a Kaposvár, és onnan kezdve már irányította a mérkõzést.

Hozzászólások