A múlt heti Fino Kaposvár SE–Studenti Tirana férfi röplabda Challenge-kupa mérkõzés sztárja az albán-amerikai állampolgárságú feladó, Donald Suxho volt, aki az Egyesült Államok válogatottjának tagjaként a 2004 -es és a 2012 -es olimpián is részt vett (Londonban a negyeddöntõig jutott csapatával, miután az olaszoktól három szettben kikaptak), az elõzõ szezonban pedig az olasz Trentino színeiben a Bajnokok Ligájában is pályára lépett.

A 38 éves Suxho klubszinten megforsult Lengyelországban, Törökországban, Görögországban, Oroszországban és Argentínában is, 2004-ben és 2005-ben a somogyiak sikerkovácsa, Demeter György irányításával szerzett török bajnoki címet az Eregli csapatával. A két kiváló sportember láthatóan örült az újbóli találkozásnak.

„Edzõi pályafutásom egyik legjobb feladójának tartom Donaldot, akivel öröm volt együtt dolgozni Törökországban – elevenítette fel a múltat Demeter György. – Nagyon jó volt a szervezõkészsége, nemcsak a pályán, azon kívül is összefogta a társaságot. Akkoriban a világ egyik legjobbjaként tartottuk számon a posztján.”

„Demeter Gyuri nagyon jó ember és nagyon jó edzõ – vette át a szót Suxho a 3:0-ra elveszített elsõ, kaposvári mérkõzés után. – Jó szívvel emlékszem vissza azokra az idõkre, amikor együtt dolgoztunk, és tisztelettel gondolok rá a mai napig. Az albán röplabda nincs a legjobb helyzetben, de én is segíteni próbálok: pályafutásom utolsó csapata a Studenti, és remélem, a visszavágón meglepjük majd magyar ellenfelünket.”

Hozzászólások