A férfi röplabda-bajnokság szerda esti tévés rangadóján az eddig százszázalékos teljesítménnyel a tabella élén álló Kazincbarcika a bajnoki címvédõ Kaposvárt fogadta. A hazai csapat remek blokkjátékkal magabiztos, háromjátszmás gyõzelmet aratott, a Fino csak a második szettben tudta megszorongatni ellenfelét.

Az elsõ játszma elején egyik csapat sem tudott nagyobb elõnyt kiharcolni, de a szett derekán a Vegyésznek sikerült meglépnie három ponttal (16-13). A hajrá elõtt a Fino mestere, Demeter György idõkéréssel próbálta megállítani a hazaiakat, akik azonban a végén sem engedtek ki, és 25:17 arányban nyertek.

A térfélcsere után a Fino kezdett jobban, ez azonban csak néhány pontig tartott. A Kazincbarcika újból lendületbe jött (16-13), de ezúttal a somogyiak is tudtak újítani (21-20). A hajrában aztán ismét felülkerekedett a hazai pálya elõnyét élvezõ éllovas. A harmadik játékrészt 6-0-s rohammal indította a borsodi egylet, néhány perccel késõbb pedig 16:8 állt a táblán. A vendégek igyekeztek, próbálkoztak, azonban nem tudták utolérni a hazaiakat.

A Vegyész több mint tíz év után tudta ismét legyõzni tétmérkõzésen a Kaposvárt, és eddig mind a 12 bajnoki mérkõzését megnyerte az új évadban. A Fino csapatának ez volt a második veresége.

Vegyész RC-Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3:0 (17, 23, 20)
Kazincbarcika, 700 nézõ. V: Adler, Bátkai-Katona.
VRCK: Milev 11, Banai 7, Árva 13, Mészáros D. 13, Juhász P. 5, Paez Diaz 3. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Toronyai, Gebhardt N. 3, Blázsovics. Vezetõedzõ: Daniel Oravec.
Fino: Vajda 2, Keen 2, Nikolov 8, Nagy J. 7, Nagy P. 12, Bögöly 2. Csere: Pápai (liberó), Horváth K. 1, Szabó B., Kulcsár 1. Vezetõedzõ: Demeter György.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:7, 16:13, 21:15. II. játszma: 8:6, 16:13, 21:18. III. játszma: 8:4, 16:7, 21:14.
Daniel Oravec: – Sok jó blokkot hoztunk, de olykor kihagyott a figyelem. Örülök a gyõzelemnek, és annak, hogy a csereként beállók is hozzá tudtak tenni a csapat játékához.
Demeter György: – Az alapjátékunk gyenge volt. Sokat hibáztunk és taktikailag rosszul nyitottunk, a barcikaiak pedig nagyon fegyelmezettek voltak. De nem lehet túl sokat keseregni, a hétvégén egy másik rangadó vár ránk, a Pénzügyõr otthonában.

Hozzászólások