RÖPIS HORGÁSZVERSENY A társaságot három részre lehet osztani. Az egyikbe tartoznak a haladók, vagyis akik már komoly(abb) pecás múlttal rendelkeznek; ezt a szektort képviseli Demeter György mester és Hilt István, valamint Gelencsér László egykori elnökségi tagok mellett még a liberó Deák Márk és a center Vajda Tamás…

RÖPIS HORGÁSZVERSENY A társaságot három részre lehet osztani. Az egyikbe tartoznak a haladók, vagyis akik már komoly(abb) pecás múlttal rendelkeznek; ezt a szektort képviseli Demeter György mester és Hilt István, valamint Gelencsér László egykori elnökségi tagok mellett még a liberó Deák Márk és a center Vajda Tamás. A második kategóriát – vagyis akiknek már volt valaha horgászbot a kezében – az ütõgép Németh Ferenc, a feladó Magyar Bálint és a csapatkapitány Bagics Balázs alkotja. Ide tartozik Rása Alex is, aki igazoltan van távol. A harmadik harmadba, azaz az abszolút kezdõk csoportjába Bozóki Bence, továbbá a Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Mûhelytõl felkerült két reménység, az egyaránt 17 esztendõs Bögöly Gábor és Keen Cameron tartozik.

A hétfõi és keddi edzéseket követõen a fonyódi horgászparkban regenerálódott szerdán egy halászlépartival megspékelt horgászversenyen a Fino-Kaposvár 16-szoros bajnok és 17-szeres Magyar Kupa-gyõztes férfi röplabdacsapata.

– A legutóbbi versenyen, amikor is balatonkeresztúriak és osztrák vendégeik horgásztak ezen a tavon, több mint 800 kiló pontyot fogtak. Na, ezt kéne valahogy megdönteni… – mondom elöljáróban, ám villámgyorsan lehurrognak a fiúk, mondván nekik azért mégsem ez a szakmájuk.

Az elõzõ napokban kíméletlenül zuhogó esõt hál istennek kellemes napsütés váltja fel, így aztán a társaság nagyobbik része félmeztelenre vetkõzve lógat.

– Nekünk is ennyit kéne fogni? – kérdezi bátortalanul Bögöly Gábor a mögöttünk lévõ kis tavacskára mutatva, amelyet éppen akkor halásznak le a helyi erõk, ám a többiek csak legyintenek.

Amúgy az etetéssel nincs gond – az esélyegyenlõséget szigorúan szem elõtt tartva mindenki a Vati Gyula vezette Kapos Horgászcentrum csalijait használja, etetõanyagul pedig a Papp József fémjelezte Top Mix green feederes változata szolgál –, ám (legalábbis eleinte) nem nagyon akarnak elcsábulni azok a fránya halak. Talán a bolond idõjárás ennek az oka, de idõvel szerencsére változik a képlet.

A fonyódi erõpróbán végül a sok kis hal nagyot gyõz elv érvényesül. Vannak ugyanis, akik nagyobb halra men(né)nek, ám nemigen van kapásuk, mások pedig a kishalat becsülik. Vajda Tamás csinálja a legjobban, aki az egész mezõnyben egyedül (hatméteres) spiccbottal vallatja a vizet, s a közel négy órás verseny alatt vagy húsz kárászt és kétszer ennyi törpeharcsát csal horogra. A második hely Demeter György mestert illeti a szép kárászainak köszönhetõen, míg Németh Ferenc remek hajrája révén – miután a fenekezõ botot úszósra váltja, folyamatos húzza a halakat – a harmadik helyre küzdi fel magát. A gazdag zsákmány törpékbõl, kárászokból és kis pontyokból tevõdik össze, de akad közte egy testesebb potyka is. Hilt Pista bácsit elõbb megszaggatja egy ponty, majd egy másik termetesebbet megakaszt, s ezzel a bámulatos produkciójával épp hogy lecsúszik a képzeletbeli dobogóról. A fiatalság is – Bozóki Bence, Bögöly Gábor és Keen Cameron – kitesz magáért, azt viszont rejtély fedi, hogy meddig jutott a Deák Márk, Bagics Balázs, Magyar Bálint alkotta triumvirátus. Õk ugyanis inkább nem várják meg a mérlegelést: vagy nagyon megéheztek addigra, vagy pedig egészen más oka volt ennek, már soha nem fog kiderülni…

A lényeg, hogy mindenki fog halat. Végül száznál is több – kisebb és nagyobb – kárász, ponty, na meg törpeharcsa kerül a szákokba, ami dicséretes teljesítmény az aranycsapat tagjaitól.

Amúgy az együttes tagjai nemes bosszút állnak a halakon: az ottani tó lakóiból készült halászlé ugyanis mind elfogyott…

* * *

A Fino-Kaposvár legjobb horgászát, Vajda Tamást szeptember 19-én a Dunaferr SE elleni bajnoki nyitányon köszöntik és díjazzák majd.

Fenyõ Gábor

Hozzászólások