Néhány napja még arról írtunk, hogy zsákbamacska a kaposváriak számára Challenge Kupa-ellenfelük, az albán Studenti Tirana, hétfõn azonban értékes információkkal gazdagodott a Fino szakvezetése. Kiderült, hogy egy igazi, nemzetközi hírû klasszis érkezik majd a somogyi megyeszékhelyre a szerdán 18 óra 30 perckor kezdõdõ összecsapásra: ellenfelünk feladója az amerikai-albán állampolgárságú Donald Suxho lesz, aki két olimpián is részt vett és a Bajnokok Ligájában is szerepelt korábban…

A tapasztalt, 38 esztendõs, 196 centi magas irányító a napokban szerzõdött vissza szülõhazájába, legutóbb az olasz BL-résztvevõ Trentinót erõsítette. Fiatal korában hazája válogatottjában is szerepet kapott, majd az Egyesült Államokba költözött, és a 2004-es, majd a 2012-es olimpián is részt vett. Londonban a negyeddöntõig jutott csapatával, miután az olaszoktól három szettben kikapott az együttes. Suxho profi játékosként több neves klubban is megfordult, így például Lengyelországban, Törökországban, Görögországban, Olaszországban, Oroszországban és Argentínában is játszott. Érdekesség, hogy a török Eregli együttesében éppen a kaposváriak mestere, Demeter György volt az edzõje, és 2004-ben együtt szereztek bajnoki címet.
Mester és tanítványa most újra találkozhat egymással. A Fino-Tirana Challenge Kupa-találkozó szerdán 18 óra 30 perckor kezdõdik a városi sportcsarnokban. A belépés ingyenes, várjuk a sportbarátokat.

Hozzászólások