Hétfõn 18 órakor a városi sportcsarnokban megkezdõdik az aranycsata: a kaposvári férfi röplabdázók harcba szállnak 15. magyar bajnoki címükért. A Fino az elmúlt évekhez hasonlóan a kecskemétiekkel meccselnek majd, a párharc az egyik fél harmadik gyõzelméig tart. A somogyi fiúk a Közép-európai Liga szereplés után veretlenül jutottak el a magyar bajnoki döntõbe, és a Dunaferr elleni, márciusi elõdöntõ óta hazai környezetben készültek.

– Az elmúlt hetekben sokat edzettünk, keményen készültünk a bajnoki döntõre – mondta honlapunknak Demeter György vezetõedzõ. – Elõkészületi találkozó híján majd csak élesben, a döntõ mérkõzésein derül ki, milyen formában vagyunk. A fizikális résszel nem lesz gond, de a meccshiány miatt valószínû, hogy nem lesz olyan a színvonal, mint egy átlagos szezon közepén vagy végén. Vagyis valószínûleg picivel több hiba lesz a kelleténél.
– Mi a véleményed a kecskeméti együttesrõl?
– Én úgy érzem, hogy a Kecskemét dinamikusabb csapattal fog felállni, mint korábban, bár kevesebb rutinnal. Nagyon egységes, harapós a társaság, egy célt akarnak a vezetõktõl az utolsó cserejátékosig, ami pozitív az elõzõekhez képest. A mi csapatunk picit átalakult, de a mag megmaradt, és a Közép-európai Liga mérkõzésein elég jól összeálltunk.
– Idén is a Fino számít a párharc esélyesének, hogy viselik ezt a terhet?
– Az esélyesség terhe soha nem könnyû dolog, de ennek meg kell felelni. Képesek vagyunk rá, és az elsõ labdamenettõl kezdve hangsúlyozni kell, hogy mi vagyunk a jobbak. Rá kell erõltetnünk az akaratunkat a kecskemétiekre, és akkor ezt a bajnoki címet is meg tudjuk nyerni.

A döntõ programja

1. mérkõzés 2013. április 8., hétfõ, 18.00 Fino Kaposvár SE – Kádár Kecskeméti RC
2. mérkõzés 2013. április 12., péntek, 18.00 Kádár Kecskeméti RC – Fino Kaposvár SE
3. mérkõzés 2013. április 15., hétfõ, 18.00 Fino Kaposvár SE – Kádár Kecskeméti RC
4. mérkõzés 2013. április 18., csütörtök, 19.00 Kádár Kecskeméti RC – Fino Kaposvár (ha szükséges)
5. mérkõzés 2013. április 21., vasárnap, 18.00 Fino Kaposvár SE – Kádár Kecskeméti RC (ha szükséges)

Hozzászólások