Csapatunk immár 18. alkalommal hódította el a Magyar Kupa-trófeát, de ugye egyetértenek azzal, kedves szurkolók és szimpatizánsok, hogy az érzést nem lehet megszokni?

Demeter György, a kaposvári férfiröplabdázás sikerkovácsa nem véletlenül mondta a mérkõzés elõtt, hogy nagyon oda kell figyelni, mert itt egy meccsen dõl el minden, és nem véletlenül fogalmazott úgy a lefújás után: ismét bebizonyosodott, hogy nem könnyû a címvédés egy sorozatban sem. A Fino az elsõ játszmában nem engedte kibontakozni fiatal ellenfelét, a folytatásban viszont már szorosabban alakult az eredmény. Bagicsék ennek ellenére sem adták ki a kezükbõl az irányítást, és amikor nagyon kellett, akkor mindig összekapták magukat. Az igazán éles helyzetekben pedig mindig sikerült pontot szerezni.

Az eredményhirdetés során három különdíjat is a kaposváriak vehettek át. A legjobb liberónak Deák Márkot választották meg, a döntõ legjobb játékosa Dávid Zoltán lett, míg a Fino Kaposvár legjobb játékosának felajánlott különdíjat Magyar Bálint vehette át.

– Az elsõ szettben fegyelmezetten és taktikusan játszottunk, agresszívan nyitottunk és minden sikerült. A másodikban kicsit felpuhult a nyitásunk és a Kecskemét is feljavult, így csak a jó hajránknak köszönhettük az újabb szettgyõzelmet. A harmadikban felõröltük az ellenfelet, és így újra hazavisszük a kupát – fogalmazott Demeter Gyürgy.

– Gratulálok a Kaposvárnak és tiszta szívvel a saját játékosaimnak is. Most ennyi tellett tõlünk. Az elején, a négyes poszton játszó játékosaimat kontroll alatt tudták tartani, a nyitásaink pedig súlytalanok voltak. Az elsõ játszma után feladót cseréltem, és Balla Szabolcs új lendületet adott a csapatnak, rajta kívül pedig a tizenhat éves Pesti Marcell is minden dicséretet megérdemel bátor játékáért. Nekik köszönhetõen lett szoros a másik két játszma. Szomorúak vagyunk, de reálisan nézve jobb csapat a Kaposvár, szóval megpróbálunk örülni az ezüstnek is – értékelt a Kecskemnét szakvezetõje, Gyurkó Sándor.

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyûlése 1 millió forintos eredményességi támogatással ismerte el a sikert, a díjat Szerb György városi sportreferens adta át.

Hozzászólások