Megvan az elsõ gyõzelem, már csak két mérkõzést kell nyerni ahhoz, hogy a Fino férfi röplabdázói megvédjék bajnoki címüket. A Kecskemét elleni 3-0-s diadal után a kaposváriak csapatkapitányát, Geiger Andrást kérdeztük.

– Én úgy gondolom, egy bajnoki döntõre nem kell senkit motiválni. Erre készültünk tíz hónapja, és úgy mentünk fel a pályára, hogy megnyerjük a párharc elsõ mérkõzését, majd a többit is. Maximálisan tiszteljük az ellenfelünket, nagy figyelemmel játszottunk ellenük.
– Hogy láttad az elsõ mérkõzést?
– Nehéz volt megjósolni, milyen teljesítményt nyújtunk majd. A Kecskemét nyitásban jobb volt a vártnál, Tóth András és Pádár Krisztián összejátéka viszont nem volt olyan eredményes, mint a kupadöntõben. Az elsõ és a második játszma szoros volt, a harmadikban már magabiztosabban tudtunk nyerni.
– Mit vársz a folytatástól?
– Nagy elõny volt, hogy itthon kezdtünk, és hazai pályán játszunk több mérkõzést, vagyis nem egy találkozón dõl el a bajnoki cím sorsa. Mi egy kicsit nagyobb eséllyel megyünk neki a döntõnek, és fontos lenne, hogy Kecskeméten is nyerjünk. Ott egy nagyobb terem, és egy még jobban küzdõ ellenfél vár majd ránk, de bízom a sikerünkben.

Hozzászólások