Egy év távollét után visszakerült Kaposvárra a férfiröplabdázók Magyar Kupa-trófeája. Az emlékezetes fõvárosi döntõ, a Kecskemét elleni 3-0-s diadal után beszélgettünk a Fino csapatkapitányával, Bagics Balázzsal.

Pályafutásod során elõször emelhetted magasba a kupát, mint csapatkapitány…

Így van, és õszintén mondhatom, hogy jó érzés volt. Annyiban más volt ez a nap, hogy csapatkapitányként nagyobb a felelõsségem a pályán és azon kívül is.

Kívülrõl úgy tûnt, nagyszerûen sikerült a formaidõzítés, a címvédõ nem kapott esélyt a mérkõzésen.
A Magyar Kupa döntõje az idei legjobb meccsünk volt. Végig tudatosam, koncentráltan, maximális figyelemmel röplabdáztunk, élmény volt a pályán lenni. Örömbõl játszottunk, nem görcsösen, aminek meg is lett az eredménye. Fizikailag és mentálisan is jók voltunk.

Ráadásként a döntõ legértékesebb játékosa címet is megkaptad.

Nem szeretek a saját teljesítményemmel foglalkozni, mert mindig a csapat eredménye a fontos, de természetesen örültem ennek az elismerésnek. Mindig kritikus vagyok magammal szemben, de el kell mondanom, hogy kiváló feladónknak, Magyar Bálintnak is köszönhetõ mindez: kiválóan osztotta a labdákat, mi pedig nagyon érezzük egymást a pályán.

Mennyi erõt adott a kaposvári szurkolók fergeteges buzdítása?

Köszönöm a csapat nevében, hogy ilyen sokan eljöttek a fõvárosba, hogy szurkoljanak nekünk. Ez erõt adott, a pályán mi végig éreztük a közönségünk szeretetét, fantasztikus volt minden.
Mi történt a mérkõzés utáni órákban?

A díjátadó után közösen vacsoráztunk, aztán voltak, akik hazaindultak Kaposvárra, de többen Budapesten maradtunk, és ott folytattuk az ünneplést.

A felhõtlen öröm és a kis pihenõ után nehéz volt újra munkába állni?

Jó volt a hangulat, de az ünneplésnek már vége. Új hét, új nap indult az új feladattal. Folytatjuk a szezont, mert komoly céljaink vannak még: a bajnokságban is szeretnénk visszahódítani az elsõséget.

És kedden már újabb tétmérkõzésen léptél pályára…

Az egyetemi bajnokság keretein belül Veszprémben szerepeltünk, és vívtuk ki a továbbjutást azokkal a társaimmal, akik a Kaposvári Egyetemen tanulnak. A hétvégén pedig már NB I-es bajnoki vár ránk Szolnokon.

Hozzászólások