Szolid ünnepléssel zárták a hétfõi napot és kezdték a keddit a Fino röplabdázói. A bajnokcsapat tagjai a Kecskemét elleni harmadik mérkõzést követõen együtt ünnepeltek szurkolóikkal, Szita Károly polgármester pedig bejelentette: a Fino legénysége 3 millió forintos jutalmat kap a várostól az aranyéremért.

A lefújás után a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Tóth Tamás és Boros Márta fõtitkár adta át a fiúknak a jól megérdemelt aranyérmeket, majd Geiger András csapatkapitány emelte magasba a bajnoki trófeát. Kaposvár polgármestere, Szita Károly ezután jelentette be, hogy a Fino legénysége 3 millió forintos jutalmat kap a várostól a szép siker örömére.
„Gratulálok a Kecskemétnek, és szeretnék hálás köszönetet mondani a közönségnek a szurkolásért. Külön megköszönöm Egyed László igazgató úrnak, hogy a csapat mögött van” – mondta Szita Károly.
Még ezután is maradt a csarnokban néhány üveg bontatlan pezsgõ, de néhány perc múlva minden csepp a helyére került. Nem mindennapi látvány volt, amikor a KKK válogatott játékosa, Hendlein Roland locsolta a Fino csapatkapitányát, Geiger Andrást…
„Nagyon fegyelmezetten, jól játszva kezdtük a találkozót – kezdte értékelését a sikerkovács mester, Demeter György. – Két és fél szetten át figyelmesek voltunk, de ekkor talán mindenki elkönyvelte, hogy nyertünk. A Kecskemét jól variálta csapatát, biztonságos alapjátékot játszottak: áttették a labdát, mi pedig rontottuk. A negyedik játszmában nehezen álltunk fel, bravúr kellett a fordításhoz, mint például Kovács Zoli remek nyitásai.”
Kaposvár büszkesége immár 15-szörös magyar bajnok, és ne feledjük: már csak egy aranyérmet kell nyerni ahhoz, hogy utolérjük a magyar örök-rangsor elsõ helyezettjét, a Csepelt.

Hozzászólások