Április 8-án kezdõdik a férfi röplabda-bajnokság döntõje. A Fino Kaposvár és a Kádár Kecskemét párharca az egyik fél harmadik gyõzelméért tart, és a címvédõ somogyiak szeretnék megszerezni 15. magyar bajnoki elsõségüket.

A kaposváriak a sikerrel megvívott bajnoki elõdöntõ után négy napot pihenhettek, majd megkezdték a ráhangolódást a pontvadászat utolsó szakaszára. A munka elsõ részében a fizikai felkészítés került a középpontba, majd a technikai, taktikai elemek következtek a sorban. A fiúk becsülettel elvégezték az elõírt feladatokat, Demeter György vezetõedzõnek amiatt lehet hiányérzete, hogy nem sikerült megfelelõ edzõpartnert találni a finálé elõtt.
„A környezõ országokban folyamatosan megy a rájátszás, a még versenyben lévõ csapatok hetente két mérkõzést játszanak, így nem vállalhatták, hogy velünk is játsszanak egy felkészülési találkozót – mondta honlapunknak a szakember. – Azok az együttesek, amelyek elbúcsúztak a küzdelmektõl, már nem edzenek, és nincsenek is együtt. Õk emiatt nem jöhettek számításba. Osztrák, horvát és szlovén klubokkal is próbálkoztunk, de sajnos nem jártunk sikerrel. Jobb híján így egymás elleni játékkal készülünk a Kecskemét ellen.”
Jó hír, hogy a keret mind a 14 játékosa egészséges és harcra kész, és csatlakozott a többiekhez a klub egykori játékosa, Dávid Zoltán is, aki hazatért Olaszországból, és segít a fiúknak a tréningeken.

Hozzászólások