A Pénzügyõr szerzett elõnyt a férfi röplabda bajnoki döntõ elsõ mérkõzésén. A fõvárosiak a címvédõ Fino Kaposvár otthonában nyertek 3-1-re, de még nincs veszve semmi, ugyanis a párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart. A lefújás után az elsõ mérkõzés két fõszereplõje nyilatkozott.

– Ha a szettek eredményeit nézzük, szoros mérkõzés volt. Egy-egy szép sorozaton vagy buta hibán dõlt el a gyõzelem sorsa. Sajnálom, hogy nem ment a nyitásfogadás, egész héten jól teljesítettünk az edzéseken. Természetesen nem adjuk fel, szerdán szeretnénk egyenlíteni a fõvárosban, és kezdõdhet minden elõröl. Elõször játszok bajnoki döntõt pályafutásom során, és szeretném, ha kedvezõ eredménnyel érne véget – mondta a Fino balkezes játékosa, Kalmár Ákos.

– Úgy, ahogy az eddigi mérkõzéseken, tudtunk egymásért küzdeni, és mindent megtettünk azért, hogy jó eredményt érjünk el. Nem estünk kétségbe, amikor a kaposváriak vezettek 3-4 ponttal, az volt a célunk, hogy a saját játékunkat játsszuk, minél pontosabban. Örülök neki, hogy bizalmat kaptam, igyekeztem élni vele. Jól tudjuk, hogy még nem lefutott a párharc, de az elsõ mérkõzés megnyerése és a rutin mellettünk szólhat. Nekünk továbbra sincs veszteni valónk – fogalmazott a Pénzügyõr egyik legjobbja, Takács Gergely.

A második mérkõzést szerdán 20 órától játsszák a fõvárosban.

Hozzászólások