Horvátországban kezdi meg idei nemzetközi kupaszereplését a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. Demeter mester csapatára a Challenge Kupa második fordulójában a Mladost Marina Kastela vár majd, és a kaposvári fiúk minél jobb eredményt szeretnének elérni a jövõ heti visszavágó elõtt.

Idén májusban, zsinórban negyedszer örülhetett horvát bajnoki címnek a Mladost Marina Kastela férfi röplabdacsapata. Ennek köszönhetõen a nemzetközi porondon is megmutathatják magukat, ellenfélként pedig épp a Fino Kaposvár csapata vár rájuk a Challenge Kupa második fordulójában.

„Igazság szerint hétfõn néztünk meg róluk egy videót. Egész jó kis csapatnak tûnik, de nekünk így is nyernünk kell. Azt beszéltük a többiekkel, hogy meglepetést ugyan okozhatnak nekünk a pályán, de nekünk kell hazajönnünk gyõztesen. Elég lelkes társaság, soha nem adják fel, ezért nem lesz könnyû: minden labdáért meg kell küzdenünk, nem szabad feladni fejben, nagyon oda kell figyelni” – latolgatta az esélyeket válogatott centerünk, Nagy József.

A kaposváriak tapasztalt vezetõedzõje, Demeter György hozzátette: a horvát röplabda egyelõre még a Magyar elõtt áll, de maximális odafigyeléssel nyerhetõ lesz a Kastela elleni találkozó idegenben is. Az olasz idegenlégióst is felvonultató horvátok egyébként négy mérkõzésen vannak túl a hazai pontvadászatban. Három gyõzelem mellett egy vereséget is számlálnak, a legnagyobb rivális Mladost Zágrábtól kaptak ki.

A Fino legénysége kedden reggel kelt útra Horvátországba, és a hosszú buszozást követõen este fél nyolckor, majd szerdán délelõtt szerepel edzés a programban. Este aztán jöhet a meccs. A Kastela elleni odavágó szerdán 19 órakor kezdõdik a Horvátországban, míg a visszavágót a jövõ csütörtökön rendezik a Városi Sportcsarnokban.

Hozzászólások