Bajnokok Ligája-gyõztes, válogatott röplabdázóval erõsíti még tovább sorait a Fino Kaposvár rekordbajnok férfi röplabdacsapata. A címvédõ somogyi együttesben folytatja pályafutását a 33 esztendõs Nagy Péter, aki hétfõn meg is kezdi a felkészülést az új társakkal a következõ évadra.

A kecskeméti nevelésû röplabdázó szép és eredményes pályafutást tudhat a magáénak: a magyar pontvadászat után több erõs külföldi bajnokságban is kipróbálhatta magát és bizonyíthatta tehetségét. 2004-ben igazolt a német élcsapathoz, a VfB Friedrichshafen gárdájához, amelynek színeiben három évvel késõbb egészen a Bajnokok Ligája-gyõzelemig jutott, miután az együttes a moszkvai négyes döntõben elõbb az olasz Lube Macerata, majd a fináléban a Tours ellen is gyõzött. Nagy Péter volt az elsõ magyar röplabdázó, aki diadalmaskodott a legrangosabb európai kupasorozatban. A válogatott ütõ a folytatásban Olaszországban, Ausztriában, Romániában és Törökországban is játszott. A román Remat Zalau csapatában együtt szerepelt a kaposváriak korábbi kiválóságával, Geiger Andrással, és ugyancsak pályára léphetett a BL-ben. A 33 esztendõs klasszis az elmúlt évadot Kecskeméten kezdte, aztán a román I. osztályú Dés csapatában ütötte a labdát. Az újabb állomáshely pedig az elmúlt 25 év legeredményesebb magyar egyesülete lesz.
Nagy Péter szerzõdtetésében fontos szerepet játszott, hogy igazi vezéregyéniség lehet a pályán, és nem csak pontjai jelentenek majd sokat a kaposváriaknak, hanem az is, hogy a tapasztaltabb társakkal együtt összefogja és segítse a Fino tehetséges fiataljait.

Hozzászólások