Pénteken 18 órakor kezdi meg szereplését a Közép-európai Ligában a kaposvári bajnok és kupagyõztes férfi röplabdacsapat. Az elsõ ellenfél a szlovének Bajnokok Ligája-szereplõ sztárcsapata, az ACH Volley Ljubljana lesz, amely válogatott játékosok egész sorát vonultatja fel. Elsõ ellenfelünket Demeter György segítségével térképeztük fel.

A Fino-mérkõzések rutinos látogatói bizonyára jól emlékeznek még a Bled csapatára, amely sikert sikerre halmozott az elmúlt években hazája bajnokságában és a nemzetközi porondon. Az együttes a Közép-európai Liga mellett rendszeres résztvevõ lett a Bajnokok Ligájában is, és ott is kiválóan teljesített, a 2009/2010-es évadban például a négyes döntõig menetelt. A társaság az elmúlt öt évben mindig döntõt játszott a Közép-európai Ligában, és háromszor meg is nyerte a sorozatot. A klub idõközben székhelyet váltott: terem-problémái miatt a szlovén fõvárosba költözött, és immár Ljubljanában fogadja ellenfeleit minden összecsapásán.


Az ACH Volley igazi nemzetközi sztárcsapat. Az együttes keretében a legjobb szlovén játékosok mellett Egyesült Államokbeli, kanadai, brazil, francia és szerb kiválóságokat is találunk. A fiatal szerb szélsõütõ, Uros Kovacevic részt vett a londoni nyári olimpián. Szintén nagy név a Franciaországból igazolt center, Borislav Petrovic és az amerikai ütõ, Jayson Jablonsky. A klubvezetés edzõt is cserélt a nyári szünetben.


– A szezon elején járunk, így elmondható, hogy egyik csapat sem állt még össze teljesen – mondta Demeter György, a Fino vezetõedzõje. – Sok múlik majd azon, hogy milyen lesz az alapjátékunk, mennyire leszünk labdabiztosak, és természetesen sorsdöntõ lesz, hogy mennyire lesz hatékony a nyitásunk és a nyitásfogadásunk. Szeretnénk jó mérkõzést játszani szlovén ellenfelünkkel.Az ACH Volley Ljubljana játékoskerete:13 Ales FABJAN SLO 183 cm libero
1 Andrej FLAJS SLO 189 cm szélsõütõ
11 Jayson JABLONSKY USA 198 cm szélsõütõ
8 Jan KLOBUÈAR SLO 194 cm szélsõütõ
2 Uroš KOVAÈEVIÆ SRB 198 cm szélsõütõ
3 Daniel LEWIS CAN 193 cm libero
15 Carlos MORENO BRA 190 cm feladó
10 Borislav ½Bora½ PETROVIÆ SRB 201 cm center
14 Milan ½Raša½ RAŠIÆ SRB 205 cm center
12 Gregor ROPRET SLO 191 cm feladó
5 Alen ŠKET SLO 204 cm feladó-átló
16 Matej VIDIÈ SLO 208 cm center
6 Sidibe Mory FRA  feladó-átló

Vezetõedzõ: Luka Slabe.

Hozzászólások