Ahogy beharangozónkban is írtuk: elõzetes a játszmanyerést is bravúrként könyveltük volna el a Bajnokok Ligájában edzõdött szlovén ACH Volley Ljubljana ellen, a látottak alapján azonban maradt bennünk egy pici hiányérzet. Valóban nem sok hiányzott ahhoz, hogy a Fino röplabdázói pontot szerezzenek a nemzetközi hírû éllovas ellen a Közép-európai Liga idei elsõ fordulójában, végül azonban el kellett könyvelnünk a 3-1-es vereséget.

„Nagyon szépen küzdöttünk az elsõ és a második játszmában, utána viszont felõrült bennünket a Ljubljana – kezdte értékelését a Fino vezetõedzõje, Demeter György. – A negyedik játszmában a feladó-cserével meg tudtuk mozdítani a csapatot: miután Magyar Bálint játékára szépen ráállt a Ljubljana, Tóth István hozott új színt a játékba. Kiegyenlített volt a játék ezekben a percekben, a szettet viszont már nem tudtuk megnyerni. A 2014-es évre ez a játék mindenesetre biztató lehet; annál is inkább, mert egy hosszabb év végi pihenõ után, egy hét edzéssel a hátunk mögött teljesítettünk így.”
„Én legbelül éreztem, hogy ez egy jó meccs lesz – tette hozzá egyik centerünk, Bokor Gábor. – Bíztam benne, hogy pontot rabolunk. Közel álltunk hozzá, de most nem jött össze. Én szerintem inkább magunkon múlt ez, nem a szlovén együttesen: kapkodni kezdtünk a második játszmában, amikor márt hat ponttal vezettünk, pedig addig türelmes játékkal jól haladtunk. A második szett végén siettettük a játékot, õk pedig a hibáinkat kihasználták. Remélem, a folytatásban is jól teljesítünk majd.”
Együttesünkre a következõ héten Magyar kupa-elõdöntõ vár Dágon, az ottani siker nem a bravúr, hanem az elvárás kategóriájába tartozik.

Hozzászólások