Bõ egy hét múlva elkezdõdik a férfi röplabda-bajnokság utolsó szakasza, a finálé. A címvédõ Fino Kaposvár együttese az évek óta második helyezett kecskemétiekkel csatázik majd három gyõzelemig. A hosszúra nyúlt szünet miatt csak éles helyzetben derül majd ki, mennyire sikerült a formaidõzítés.

Az izgalommentes bajnoki elõdöntõ óta hazai környezetben készül a Fino legénysége. Demeter György vezetõedzõ nap mint nap edzéseket vezényel a társaságnak, edzõmérkõzés viszont a legfrissebb hírek szerint már nem lesz az április 21-én, szombaton kezdõdõ döntõig.

– Sajnos, a próbálkozásaink ellenére a környezõ országok csapatai közül eggyel sem tudunk találkozni – mondta honlapunknak Demeter György vezetõedzõ. – Ahol még tart a bajnokság, ott most éppen nincs üresjárat, ahol pedig befejezõdtek a küzdelmek, ott már nem edzenek a játékosok. Ez a helyzet nem könnyû, de igyekszünk így is jól felkészülni a Kecskemét elleni párharcra. Az alföldiek ebben a tekintetben szerencsésebbek, hiszen a Nagyváraddal kétszer is megmérkõzhetnek a döntõig. A múlt héten a Szerbiából hazatérõ Schulcz István segített nekünk néhány tréningen.

Jó hír, hogy mindenki egészséges, egyedül Magyar Bálint bajlódott kisebb betegséggel, de már meggyógyult. Kevésbé örömteli információk érkeztek a junior válogatottal az ukrajnai Európa-bajnoki selejtezõn szereplõ Gergye Rolandról. A fiatal játékos hátsérüléssel küzd, és nem lehet tudni pontosan mi a baja. Demeter mester úgy fogalmazott, hogy amint hazatér a csapat, Gergyét rögtön megvizsgálják, ugyanis a bajnoki döntõre teljesen fel kell(ene) épülnie.

Hozzászólások