Az összefogás és az együttgondolkodás jegyében tartott immár hagyományos, szezon elõtti közös sajtótájékoztatót Kaposvár három röplabdaklubja Hajmáson, a Zselicvölgy Szabadidõfarmon. A Fino férficsapata a 2014-es ezüstös év után 2015-ben visszahódította elsõségét a Magyar Kupában és a bajnokságban is, és a következõ évadban egyértelmû cél a dicsõ címek megvédése, illetve – a férfi szakág egyetlen magyar indulójaként – az eredményes szereplés a nemzetközi porondon.

A csütörtökön rajtoló NB I-es pontvadászat elsõ fordulójában a Dunaferr otthonába látogat a társaság, természetesen gyõzelmi reményekkel. A nyári szünetben két válogatott center távozott Somogyból: Juhász Péter hazaköltözött Kazincbarcikára, Szabó Alpár pedig Finnországba igazolt. Ezen a poszton a három év után visszatérõ Nagy József jelenthet erõsítést, és nagy a valószínûsége, hogy a 34 esztendõs ütõ, Dávid Zoltán is újra a Fino mezébe bújik.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem nõi együttese 2014-ben, hat év után jutott újra a legjobb nyolcba, és 2015-ben meg tudta ismételni ezt a bravúrt. A lányok az elõttünk álló szezonban sem szeretnék alább adni, és a célok elérésében segíthet, hogy lényegében együtt maradt a társaság. Pós Adrienn Veszprémbõl, Horváth Zita Szombathelyrõl érkezett és még egy tapasztalt center szerzõdtetését tervezi a Dunántúl egyetlen élvonalbeli nõi röplabdaklubja.

A kaposvári önkormányzat továbbra is támogatja a röplabdát, a két élvonalbeli csapat és a kétszáz helyi fiatalt foglalkoztató akadémia összesen csaknem 30 millió forintot kap a következõ szezonra – fogalmazott Dér Tamás alpolgármester. A Kaposvári Röplabda Akadémia elnök-asszonya, Horváth Éva bejelentette: október 17-én rendezik meg az I. Lábas Judit leány emléktornát a mini korosztálynak, a tavaly õsszel, fiatalon elhunyt kaposvári testnevelõ és edzõ emléke elõtti tisztelgés jegyében.

Hozzászólások