Ciprusi ellenfelet kapott a Fino férfi röplabdacsapata a Challenge Kupában. bajnokcsapatunk novemberben kezdi meg nemzetközi szereplését.

A bajnok és kupagyõztes kaposváriak nem vállalták a Bajnokok Ligája-indulást, így a a harmadik számú európai sorozat selejtezõjébe kaptak besorolást. Demeter György legénysége novemberben kezdi meg szereplését a ciprusi Pokka Karava otthonában, és ha túljut ellenfelén, a legjobb 32 között egy angol együttes vár rá. Ha sikerül ezt a kört is sikerrel venni, akkor egy holland-svájci párharc gyõztesével találkozik a rekord-magyar bajnok Fino. A kaposváriak vezetõedzõje abban bízik, hogy a ciprusi és az angol rivális sem jelent majd leküzdhetetlen akadályt fiainak.

– A ciprusi csapatoknál általában az a legnagyobb kérdés, hogy milyen képességû idegenlégiósokat tudnak szerzõdtetni, ezen múlik igazán az eredményességük – mondta honlapunknak a Fino mestere, Demeter György. – Sok bolgár, cseh és szlovák játékos szerepel a ciprusi bajnokságban, és ahogy közeledünk majd a párharchoz, úgy ismerjük meg egyre jobban elsõ ellenfelünket. Bízom benne, hogy nem csak a ciprusi, hanem az angol csapaton is túljutunk majd – ezt reális célként tûzhetjük ki magunk elé.
Egyelõre még kérdés, hogy kiket láthatunk a Fino mezében az új évadban, de ha minden a tervek szerint alakul, a jövõ héten talán már okosabbak leszünk.

Hozzászólások