Három szettben szenvedett vereséget a Fino Kaposvár együttese Ljubljanában, a férfi röplabda Közép-európai Liga harmadik fordulójában. A fiúk ezúttal csak a második játszmában tudtak nagyobb ellenállást kifejteni az európai élvonalban jegyzett ellenfelük otthonában.

Nem volt irigylésre méltó helyzetben a magyar bajnok a férfi röplabda Közép-európai Liga harmadik fordulójában. A Fino együttese a Bajnokok Ligájában (is) szereplõ ACH Volley Ljubljana otthonában lépett pályára, és ahogy Demeter György vezetõedzõ fogalmazott: nem a kaposváriak számítottak a találkozó esélyesének.
Az elõ játszma ennek szellemében alakult: a szlovének végig kézben tartották az irányítást, és gond nélkül gyõztek 25-11-re. A térfélcsere után már nagyobb küzdelem bontakozott ki a pályán, és a Fino 17:19-nél került a legközelebb ellenfeléhez. A hajrában megint csak jobb volt a Ljubljana, és elkönyvelhette a 25-20-as részsikert.
A harmadik játékrészben a somogyiak tartották a lépést ellenfelükkel, a jó erõkbõl álló házigazda sokáig csak két-három ponttal járt elõrébb. A második technikai szünetben 16:13 állt a táblán, megduplázta elõnyét az ACH Volley, amivel lényegében el is dõlt a mérkõzés sorsa. A szlovén csapat 66 perces találkozón verte meg a Finot.

Demeter György: Az elsõ játszma még a bemelegítés jegyében telt, amire megszoktuk a hûvösebb termet, véget is ért. A második játszma volt reális, ekkor már mi is lényegesen nagyobb ellenállást mutattunk. Végül a Bajnokok Ligájában még veretlen hazaiak megérdemelten nyertek, fõként taktikus és hatékony nyitásaikkal.

ACH Volley Ljubljana – Fino Kaposvár SE 3-0 (11, 20, 17)
Ljubljana, 200 nézõ. V.: Brla, Rajkovic.
Ljubljana: Ropret 2, Pokersnik 13, Koncilja 3, Cuk 8, Plesko 11, Vidic 3. Csere: Fabjan (libero), Klobucar, Bregant 9, Brulec. Vezetõedzõ: Luka Slabe.
Fino: Bokor G. 1, Magyar 1, Geiger 7, Juhász 7, Németh F. 8, Dávid Cs. 2. Csere: Dömötör és Deák (liberok), Bozóki 2, Csányi, Tóth I. Vezetõedzõ: Demeter György.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:5, 16:7, 21:9, 24:11. II. játszma: 8:6, 6:10, 21:19, 24:20. III. játszma: 8:5, 16:12, 21:15, 24:17.

Hozzászólások