A klub története során harmadszor sikerült a bravúr: a Fino férfi röplabdacsapata a bajnoki döntõben 0-2-róõl állt fel, és egymás után három mérkõzést nyert a Pénzügyõr ellen. A fordítás magyar bajnoki címet ért, ráadásul a fiúk telt ház elõtt, öt szettes összecsapás végén hódították el az elsõséget.

„Ez egy igazi döntõ volt, remek hangulattal, komoly fordulatokkal. Amikor igazán kellett, a helyén volt a szívünk és az eszünk is. Boldogok vagyunk, gratulálok a fiúknak, és köszönet mindenkinek, aki segítette a munkánkat” – fogalmazott a kaposváriak mestere, Demeter György, aki 1992-ben aktív részese volt az elsõ magyar bajnoki cím megszerzésének, és most is õ vezette csatába azt a csapatot, amelynek legtöbb tagja még nem is élt huszonöt évvel ezelõtt…
„Hosszú volt, nehéz volt, de megérdemeltük. Nagy dolog egy döntõben 0-2-rõl felállni, a Kaposvárnak ez harmadszor sikerült. Egy ilyen mérkõzés után nehéz mit mondani, a végén már vitt elõre a szívünk” – mondta a Fino korelnöke, a 36 esztendõs csapatkapitány, Dávid Zoltán, aki 2001-ben már átélte a nagy fordítást: a kaposváriak akkor a Dunaferr ellen álltak fel 0-2-rõl.
A Fino mindössze 19 éves feladója, Keen Cameron szerint a harmadik szett ki nem kényszerített hibáinak köszönhetõen jött vissza a meccsbe a Pénzügyõr. A magyar édesanyától és amerikai édesapától született játékos idén szinte minden mérkõzésen kezdõként kapott bizalmat Demeter Györgytõl. A legemlékezetesebb számára azonban minden bizonnyal a finálé ötödik összecsapása marad.
„Ennek az évnek az volt a megkoronázása, hogy végül sikerült nyernünk a Pénzügyõr ellen 3:2-re – vélekedett a fiatal tehetség. – Számomra rendkívül szokatlan volt ennyi ember elõtt játszani, mert amikor korábban telt hátz volt, még nem léptem pályára”
A fantasztikus hangulatért a szurkolók is mindent megtettek, akik 0:2 után is kitartottak kedvenceik mellett. A nézõk az eredményhirdetés alatt is felállva ünnepelték övéiket.
„Mi bíztunk a csapatban a kezdetektõl, amikor a szezon elején volt egy riport velünk, én akkor is azt mondtam, hogy bízunk a fiatalokban, amikor múlt héten elmentünk szurkolni a Pénzügyõr csarnokába, amikor ott a fiúk megnyerték, mi 100 százalékig biztosak voltunk abban, hogy ez menni fog. Egy kicsit itt akadozott a dolog, mindenki izgult szerintem, mindenki a tetõfokán volt mindennek, úgyhogy mi köszönjük a fiúknak, hogy ekkora örömet szereztek a szurkolóknak, azt pedig csodálatos élmény volt látni, hogy újra ennyien voltak a csarnokban” – mondta Dobiné Göbölös Anna a drukkerek nevében.
Kaposvár városa 3 millió forint eredményességi támogatással díjazta az újabb, immár 18. elsõséget.
Ahogy mondani szokták: minden jó, ha jó a vége: a Magyar Kupában ugyan nem jött össze a címvédés, a bajnokságban azonban javított ez a szeretni való, harcos társaság.

Hozzászólások