Szombaton 18 órától vívják a férfi röplabda NB I B-csoportjának első nagy rangadóját: a Fino Kaposvár SE legénysége Kecskeméten lép pályára. A két együttes közös múltja igazán emlékezetes, az elmúlt években számos nagy csatát vívott egymással a két klub a pályán. Beharangozónk első részében a kecskemétiek háza táján néztünk körül.

Négy forduló után a Kecskemét és a Kaposvár mérlege is hibátlan: mindkét együttes magabiztosan nyerte eddigi meccseit, és mindössze egy-egy szettet vesztettek. A Fino a Debrecen, a Szolnok, a Sümeg és a Dunaferr ellen gyűjtötte be a bajnoki pontokat, a hírös város alakulata pedig sorrendben a Szolnok, a Sümeg, a Dunaújváros és a Debrecen ellen győzött. A szombati rangadó pikáns érdekessége, hogy a Kecskemét vezetőedzője az a Dávid Zoltán, aki Kaposváron ismerkedett meg a sportággal és a somogyi megyeszékhelyen érte el legnagyobb sikereit, még játékosként. A fiatal szakvezető bizakodó hangulatban várja a derbit.

„Ebben a csoportban több a könnyebb ellenfél, így fejben nehéz felkészülni minden összecsapásra. Én emiatt is azt kértem a srácoktól már két héttel ezelőtt, hogy a hozzáállásunkon változtassunk, mert a Kaposvár elleni nem olyan mérkőzés lesz, mint a többi. Ha a játékosaim azt hozzák, amit tudnak, nem lehet baj a szombati találkozón. A srácok fiatalok, szeretik egymást, olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Az a fő kérdés, hogy fel tudunk-e nőni a feladathoz. Véleményem szerint a szombati eredmény még nem lesz mérvadó, de természetesen szeretnénk jól teljesíteni”

– mondta Dávid Zoltán.

„Négy győztes meccs után vagyunk, úgy gondolom, meglesz az ötödik is”

– tette hozzá Pesti Marcell, a KRC fiatal játékosa.

Hozzászólások